Υποκλίθηκε και ο κάτοχος στον Αλκαράθ (vid)

08:27 2/4/2022 - Πηγή: Tennis24

Έτοιμος να γράψει ιστορία και να γίνει ο νεαρότερος πρωταθλητής στην 37ετη ιστορία της διοργάνωσης, είναι ο Κάρλος Αλκαράθ στο Μαϊάμι.

Το φαινόμενο από την Ισπανία, συνεχίζει το εκπληκτικό ντεμπούτο του στο Miami Open καθώς το Σάββατο απέκλεισε σε δύο κλειστά σετ τον υπερασπιστή του τίτλου, Χούμπερτ Χουρκάτς και την Κυριακή θα αντιμετωπίσει τον Κάσπερ Ρουντ στον μεγάλο τελικό.

Ο 18χρονος Αλκαράθ, έπαιξε και πάλι το γενναίο και επιθετικό

του τένις, φτάνοντας στη νίκη με 7-6(5), 7-6(2) επί του Χουρκάτς και θα αγωνιστεί στον πρώτο του τελικό σε Masters τουρνουά, κάνοντας ένα βήμα παραπάνω μετά τον πρώτο του ημιτελικό την περασμένη εβδομάδα στο Indian Wells.

TEENAGE DREAM @alcarazcarlos03 snaps Hurkacz’ 10-match winning streak in Miami 7-6(5) 7-6(2) to reach his maiden Masters 1000 final!#MiamiOpen pic.twitter.com/pHzLuoHwh0

Tennis TV (@TennisTV) April 2, 2022

“Έχω πολλά συναισθήματα αυτή τη στιγμή. Είναι κάτι που ονειρεύεσαι από μικρό παιδί. Είναι πολύ ωραίο που βρίσκομαι στον τελικό εδώ στο Μαϊάμι. Λατρεύω να παίζω εδώ, το κοινό είναι απίστευτο. Θα προσεγγίσω τον τελικό σαν να είναι 1ος γύρος, προσπαθώντας να περιορίσω το άγχος. Θα πάω να το διασκεδάσω, θα είναι ένας σπουδαίος τελικός” είπε αμέσως μετά το Αλκαράθ o οποίος είχε κερδίσει τον Κάσπερ Ρουντ στη μοναδική φορά που έχουν συναντηθεί και μάλιστα σε χώμα, στο Marbella Open πέρυσι.

Ο Αλκαράθ βρέθηκε πίσω με 3-5 στο tie break του εναρκτήριου σετ, όμως έδειξε και πάλι τον θαρραλέο και ανεθεκτικό χαρακτήρα του, παίζοντας επιθετικά και αποτελεσματικά στις κρίσιμες στιγμές.

Αφού έσωσε δύο break points στο 5-5 του 2ου σετ, φτάνοντας συνολικά τα 15/17 στο τουρνουά, ο Αλκαράθ έκανε ένα εξαιρετικό tie break και ολοκλήρωσε τον θρίαμβό του μετά από 2 ώρες αγώνα.

Έτσι, έγινε ο δεύτερος νεαρότερος φιναλίστ στο Μαϊάμι (18 ετών, 11 μηνών), πίσω από το ίνδαλμά του Ράφαελ Ναδάλ (18 ετών, 10 μηνών) ωστόσο θα προσπαθήσει να κάνει αυτό που δεν κατάφερε ούτε ο σπουδαίος Ράφα, να κατακτήσει σε τόσο νεαρή ηλικία τον τίτλο στη Φλόριντα.

Η πρόκριση στον τελικό του Μαϊάμι, εξασφαλίζει στον Αλκαράθ το career high No12 στην παγκόσμια κατάταξη. Αν κατακτήσει τον τίτλο θα ανέβει στο Νο11, μόλις 30 πόντους πίσω από τον 10ο Κάμερον Νόρι.

Το Σάββατο θα διεξαχθεί ο τελικός των γυναικών (20:00GR) Οσάκα-Σφιόντεκ και την Κυριακή την ίδια ώρα των ανδρών: Αλκαράθ-Ρουντ.

ATP MIAMI OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-7h)

The post Υποκλίθηκε και ο κάτοχος στον Αλκαράθ (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα