Ζβέρεφ: Τον Μάιο ορίστηκε η δίκη για την υπόθεση κακοποίησης

Ο Νο1 Γερμανός τενίστας Αλεξάντερ Ζβέρεφ θα δικαστεί τον ερχόμενο Μάιο στο Βερολίνο, για τις κατηγόριες της σωματικής κακοποίησης και πρόκληση βλάβης στην υγεία της πρώην συντρόφου του, Μπρέντα Πατέα κατά τη διάρκεια λογομαχίας μεταξύ του ζευγαριού, όπως επιβεβαίωσαν στην Deutsche Welle (DW) πηγές από το ποινικο δικαστήριο του Βερολίνου. 

Σε δήλωσή της στην DW, η εκπρόσωπος του δικαστηρίου Λίζα Τζάνι τόνισε: “Η κύρια ακρόαση για την υπόθεση θα ξεκινήσει τον Μάιο

του 2024. Θα ανακοινώσουμε τις λεπτομέρειες μέσα στις επόμενες ημέρες”.

Η Τζάνι είπε ότι η παρουσία του Ζβέρεφ δεν κρίνεται απαραίτητη στο δικαστήριο, αλλά θα μπορούσε να κληθεί από τον δικαστή προκειμένου να καταθέσει ενώπιον του. Η συγκεκριμένη κατηγορία επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης τα 5 έτη, αν και η ποινή φυλάκισης για τον Ζβέρεφ θα ήταν απίθανη δεδομένης της φύσης της ποινής. 

Ο ίδιος ο Ζβέρεφ, έχει κατά καιρούς επιτεθεί εναντίον των καταγγελιών μη επιτρέποντας στους δημοσιογράφους να ρωτήσουν περισσότερα για το θέμα. Σε συνέντευξη Τύπου χαρακτήρισε την ποινική απόφαση του δικαστηρίου που του επέβαλλε πρόστιμο 450.000 δολάρια ως “πλήρη ανοησία.”

Η ATP Tour στο μεταξύ είχε ερευνήσει προηγουμένως μια άλλη υπόθεση του Ζβέρεφ για κακοποίηση στην πρώην σύντροφό του Όλια Σαρίποβα, αλλά η έρευνα έκλεισε τον Ιανουάριο του 2023 λόγω ανεπάρκειας στοιχείων. 

Ελλείψει οποιασδήποτε πολιτικής για την ενδοοικογενειακή κακοποίηση στην ATP, ο Ζβέρεφ έλαβε άδεια να αγωνίζεται κανονικά παρά τις τελευταίες καταγγελίες. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Μελβούρνη για το Australian Open και θα κάνει πρεμιέρα απέναντι στον συμπατριώτη του Ντόμινικ Κέπφερ την Τρίτη. 

Δεν είναι σαφές αν η δίκη επηρεάσει το πρόγραμμα του Ζβέρεφ, με το Roland Garros να ξεκινάει στις 26 Μαΐου

The post Ζβέρεφ: Τον Μάιο ορίστηκε η δίκη για την υπόθεση κακοποίησης appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα