JP Morgan: Νέο δάνειο για την Ελλάδα ύψους 65 δισ. ευρώ

21:01 12/5/2011 - Πηγή: 24wro
Η JP Morgan σε ενημέρωση της αναφέρεται στην επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα για την τριμηνιαία ...αξιολόγηση της Ελλάδας σχετικά με την λήψη της 5ης δόσης τον Ιούνιο.
Σύμφωνα με την τράπεζα αυτή θα οδηγήσει σε ένα νέο πρόγραμμα που θα συμφωνηθεί τις επόμενες εβδομάδες το οποίο θα σχετίζεται με την αποτυχία
της Ελλάδας να «πιάσει» τους στόχους στο τωρινό πρόγραμμα και θα θέσει τους όρους της πρόσβασης της Ελλάδας στον EFSF για να καλύψει τις δανειακές της ανάγκες το 2012 και το 2013.
"Κεντρική μας άποψη είναι ότι η Ελλάδα θα μπορέσει (θα της επιτραπεί) ναν έχει πρόσβαση στον EFSF για να καλύψει τις ανάγκες της το 2012 και το 2013. Συνεχίζουμε να περιμένουμε αποφάσεις για αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους, συμπεριλαμβανόμενης μιας επιμήκυνσης , είτε «εθελοντικής είτε όχι», να καθυστερήσουν να παρθούν μέχρι το 2013.
Το νέο πακέτο θα πρέπει να παρέχει ένα επιπλέον ποσό χρηματοδότησης ύψους 65 δις. ευρώ για να αντικαταστήσει την πρόσβαση στις αγορές το 2012 και το 2013. Αυτό το πακέτο θα είναι συμπληρωματικό στο τωρινό πρόγραμμα των 110 δις. ευρώ . Με 50 δις. ευρώ ακόμα από το τωρινό πρόγραμμα ακόμα να πρέπει να εκταμιευτούν, ένα νέο πρόγραμμα που θα ξεκινήσει το καλοκαίρι θα μπορούσε να έχει παρόμοια επικεφαλίδα με το τωρινό πρόγραμμα των 110 δις. ευρώ."
Οπως τονίζει, αυτό το ποσόν, πάντως, θα είναι μικρότερο εάν η Ελλάδα συμφωνήσει σε πωλήσεις των assets της σύντομα, αφού ήδη το τρέχον πρόγραμμα υποθέτει ότι οι πωλήσεις των ελληνικών assets το 2011-2013 θα αγγίξουν τα 8,5 δισ. ευρώ.
Στην συνέχεια η JP Morgan αναφέρεται στην ραγδαία αύξηση των επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων, στην αναθεώρηση του ελλείμματος για το 2010 και στην αδυναμία της Ελλάδας να τηρήσει τους αντικειμενικούς στόχους του Μνημονίου.
Επιπλέον αναφέρεται στη σκλήρυνση της στάσης χωρών όπως η Γερμανία και η Φιλανδία απέναντι στην Ελλάδα και στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής τον Μάρτιο για την συμμετοχή ιδιωτών σε πιθανή αναδιάρθρωση στα πλαίσια του Μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης.

newscode.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα