OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τρία «πεντάρια» για τον Θρύλο!

14:40 23/6/2011 - Πηγή: 24wro
Ο μεταγραφικός σχεδιασμός τουΟλυμπιακού ξεκίνησε και μεταξύ άλλων …
θεμάτων που συζητήθηκαν στη συνάντηση των αδερφών Αγγελόπουλων με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς είναι και αυτό των σέντερ, αφού ο Ράσο Νεστέροβιτς μάλλον δεν συνεχίζει στην ομάδα, ενώ ο Μπουρούσης κοιτάζει προς Ευρώπη και NBA.
Σύμφωνα με την «SportDay», πρωταρχικός στόχος των Πειραιωτών είναι η ανανέωση των συμβολαίων των Λουκά Μαυροκεφαλίδη και Τζαμόν Γκόρντον, ωστόσο πέρα από τις ανανεώσεις ο Ίβκοβιτς «πονοκεφαλιάζει» για τη θέση του σέντερ, αφού ο Νεστέροβιτς μάλλον θα σταματήσει
το μπάσκετ, ενώ από την άλλη ο Γιάννης Μπουρούσης έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, ωστόσο έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του το NBA.
Για το λόγο αυτό ο Ολυμπιακός ήδη έχει ξεκινήσει και κοιτάζει περιπτώσεις σέντερ που θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στις συνθήκες πίεσης και πρωταθλητισμού που υπάρχουν στο Λιμάνι, αλλά και την αγωνιστική ταυτότητα των «ερυθρολεύκων».
Τα πρώτα ονόμα που ακούγονται είναι αυτά του Λιθουανού πρώην σέντερ της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Ντάριους Λαβρίνοβιτς, που αποτελεί τον πρώτο και βασικό μεταγραφικό στόχο για του Θρύλου για τη θέση «5», του Σενεγαλέζου σέντερ της Μπαρτσελόνα, Μπονιφάσε Εντόνγκ και του Σέρβου της Σιένα, Μίλαν Ράκοβιτς.
Ο 31χρονος Ντάριους Λαβρίνοβιτς αποδεσμεύτηκε πριν από λίγες ημέρες από την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο ελληνικός Τύπος τον φέρνει πολύ κοντά στον Ολυμπιακό, ωστόσο τίποτα δεν είναι οριστικό. Ο ύψους 2,12 μ. διεθνής Λιθουανός είχε φέτος 9,5 πόντους, 5,5 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ κατά μέσο όρο στο τουρκικό πρωτάθλημα. Στην Ευρωλίγκα είχε 8 πόντους, 4,4 ριμπάουντ και1,3 ασίστ ανά αγώνα.
Ο 33χρονος Σενεγαλέζος Εντόνγκ είναι ένας παίκτης με τρομερά σωματικά χαρίσματα, είναι πολύ καλός στην άμυνα, ενώ μπορεί να φανεί ιδιαίτερα απειλητικός και μέσα στην αντίπαλη ρακέτα. Τη σεζόν που μας πέρασε είχε 6 πόντους και 3,8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στην ACB Liga με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, ενώ στην Ευρωλίγκα ο ύψους 2,13 μ. Σενεγαλέζος είχε 6,8 πόντους και 2,6 ριμπάουντ ανά αγώνα.
Τέλος, ο ύψους 2,08 μ. Μίλαν Ράκοβιτς είχε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε 7,6 πόντους, 3,3 ριμπάουντ και1,1 κλεψίματα κατά μέσο όρο στο ιταλικό πρωτάθλημα με τη Σιένα, ενώ στην Ευρωλίγκα μέτρησε συνολικά 8 πόντους και 3,8 ριμπάουντ ανά αγώνα . Επιπλέον, ο 26χρονος Σέρβος θα βρίσκεται στην προετοιμασία της Σερβίας εν όψει του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας και θα κάνει προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Ντούσαν Ίβκοβιτς.
Keywords
Τυχαία Θέματα