Αποκαλύψεις-φωτιά για τα στημένα!

14:10 23/6/2011 - Πηγή: 24wro
Απρόσμενες είναι οι διαστάσεις που λαμβάνουν οι αποκαλύψεις για τα στημένα παιχνίδια... και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που εξαρθρώνεται από την ΕΛ.ΑΣ. Οι τελευταίες απ’ αυτές τις αποκαλύψεις μιλούν για εμπλοκή στο θέμα και προέδρου μεγάλης ομάδας που φέρεται να έχει εντοπιστεί από το σύστημα καταγραφής ιδιωτικών συνομιλιών της ΚΥΠ, μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου τον περασμένο Ιανουάριο, να ζητάει την προστασία διαιτητή που σφύριξε ντέρμπι της ομάδας του.
Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ακούγεται σε συνομιλία να
αφήνει υπόνοιες και για άλλα "ύποπτα" παιχνίδια, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να έχει σημάνει συναγερμός στα ηγετικά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να συντονιστεί η έρευνα προς την κατεύθυνση αυτή.
Παράλληλα, στην όλη υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και διεθνής αμυντικός ποδοσφαιριστής της μεγάλης κατηγορίας, τουλάχιστον δύο ακόμη παράγοντες επαρχιακών ομάδων με πρόσφατη παρουσία στη Super League καθώς και αρκετοί ποδοσφαιριστές ομάδων μικρότερων κατηγοριών. Ήδη εκκρεμούν πέντε εντάλματα σύλληψης, ενώ οι αρχές προσπαθούν να στοιχειοθετήσουν κατηγορίες και για περίπου 70 ακόμη πρόσωπα!
Σε μια άλλη από τις παραμέτρους της υπόθεσης, εμπλέκεται και διεθνής, εν ενεργεία, καλαθοσφαιριστής ο οποίος φέρεται να έχει "πιαστεί" από το περιβόητο βαλιτσάκι της ΕΥΠ να συνομιλεί με έναν εκ των συλληφθέντων και να του ζητάει πληροφορίες για συμπληρώματα διατροφής. Ο διεθνής μπασκετμπολίστας έχει ήδη ενημερωθεί για την υπόθεση και σύμφωνα με πληροφορίες κρύβεται για να αποφύγει μια πιθανή σύλληψη, αν και ο ίδιος τονίζει στο περιβάλλον του πως δεν έχει καμία απολύτως εμπλοκή σε υπόθεση απαγορευμένων ουσιών και πως η συνομιλία του με τον εμπλεκόμενο παράγοντα στην υπόθεση των στημένων αγώνων, αφορά νόμιμα συμπληρώματα διατροφής.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι από τον Ιανουάριο, όταν δόθηκε η άδεια για την άρση απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών των υπό έρευνα προσώπων, στη δικογραφία –που αριθμεί 10.000 σελίδες- έχουν περιληφθεί 85 CD με διαλόγους βάσει των οποίων οι αρχές «χτίζουν» σιγά σιγά τις κατηγορίες.

onsports.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα