ΔΕΙΤΕ: Νίκησε το φόβο της για… τις σκάλες

18:56 13/11/2011 - Πηγή: 24wro
Αποφάσισε να προσπαθήσει να νικήσει τη φοβία της…
βήμα βήμα. Και τελικά η 43χρονη Louise Wilson τα κατάφερε!

Νίκησε τη φοβία της για… τις σκάλες!

Η Louise φοβόταν τόσο πολύ να ανεβαίνει και να κατεβαίνει σκάλες, που αναγκάστηκε πολλές φορές να απορρίψει δουλειές σε γραφεία που δεν υπήρχε ασανσέρ, ενώ και οι δάσκαλοι του γιου της την έβλεπαν πάντα στο ισόγειο του σχολείου.

Η φοβία της για τις σκάλες, είναι γνωστή ως βαθμοφοβία,
και η Louise την απέκτησε σε ηλικία 5 ετών, τότε που ανέβαινε στον πάνω όροφο του σπιτιού της κολλώντας το σώμα της στον τοίχο.



Κάποια στιγμή στη ζωή της, ενώ βρισκόταν μέσα σε ένα κατάστημα, χάλασε το ασανσέρ και αναγκάστηκε με πολύ κόπο να κατεβεί από τις σκάλες.

«Θυμάμαι όταν ήμουν 20 ετών που είχα πάει σε ένα κατάστημα που δε λειτουργούσε το ασανσέρ. Πανικοβλήθηκα και ντράπηκα γιατί κατέβηκα καθισμένη ένα ένα τα σκαλιά» λέει η ίδια.

«Όσοι με έβλεπαν νόμιζαν ότι ήμουν μεθυσμένη ή τρελή, αλλά η ντροπή που ένιωθα δεν ήταν τίποτα μπροστά στο φόβο που ένιωθα» πρόσθεσε.

Η φοβία της όσο περνούσαν τα χρόνια χειροτέρευε.



Μέχρι που κάποια στιγμή ο γιος της έδειξε ενδιαφέρον για τα κάστρα. Εκείνη φοβόταν πολύ να επισκεφτεί κάποιο κάστρο, αλλά απευθύνθηκε σε έναν ειδικό για να μπορέσει να του δώσει αυτή τη χαρά.

«Ειλικρινά δε θυμάμαι μια μέρα στη ζωή μου που να μην νιώθω φόβο για τα ύψη και τις σκάλες. Πάντα ήταν έτσι.
Ένιωθα πανικό και να γεμίζω με αδρεναλίνη. Δεν ήξερα πώς είναι να μη νιώθω φοβισμένη. Απλά πάγωνα στη θέα των σκαλοπατιών. Ζαλιζόμουν και ήθελα να κρατηθώ από τους τοίχους ή να πέσω στο πάτωμα» λέει ακόμη.


Keywords
Τυχαία Θέματα