Εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου

20:28 10/11/2011 - Πηγή: 24wro
Η 19η Φεβρουαρίου παραμένει η σχεδόν βέβαιη ημερομηνία για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, μετά τη σημερινή ανάθεση στον Λουκά... Παπαδήμο της εντολής για τον σχηματισμό μιας μεταβατικής κυβέρνησης, με τη συμμετοχή και τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.

Ο ίδιος ο νέος Πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος,
στις πρώτες δηλώσεις του έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, μετά την επίσημη ανακοίνωση της ανάληψης καθηκόντων, επιβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση της οποίας θα ηγηθεί, θα πορευτεί στα πλαίσια που έχει ορίσει η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών, για εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου.

Την παραπάνω, αδιατάρακτη πορεία των πολιτικών εξελίξεων, υπογράμμισε και ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος, επιστρέφοντας από το Προεδρικό Μέγαρο και το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών στη Συγγρού, δέχτηκε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ήταν ξεκάθαρος και σαφής: Επανέλαβε ότι η 19ηΦεβρουαρίου παραμένει η καταλληλότερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών, όπως δηλαδή είχαν συμφωνήσει τα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, από το βράδυ κιόλας της Κυριακής, όταν ανακοινώθηκε η συμφωνία των δυο παραδοσιακών κομμάτων εξουσίας για τη συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης συνεργασίας.

Επιπροσθέτως, ο Αντώνης Σαμαράς προέτρεψε τους δημοσιογράφους να μην σπεύδουν να καταλήξουν σε συμπεράσματα για τη φυσιογνωμία της νέας κυβέρνησης, και τις πολιτικές εξελίξεις που ανοίγονται μπροστά μας. «Περιμένετε να ακούστε όσα θα πει ο νέος πρωθυπουργός. Μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα», ήταν τα λόγια του Αντώνη Σαμαρά.
Keywords
Τυχαία Θέματα