Ελεύθερος κατηγορούμενος για ασέλγεια σε βάρος 12χρονης!

18:01 7/11/2011 - Πηγή: 24wro
Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προσέφυγαν οι γονείς 12χρονης μαθήτριας... της ΣΤ' τάξης Δημοτικού σε σχολείο της νότιας Εύβοιας που έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον 50χρονο προπονητή της στο τάε κβον ντο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο προπονητής «την παρέσυρε στον χώρο των γυναικείων αποδυτηρίων και διέπραττε σε βάρος της βαρύτατες ασελγείς πράξεις». Παρόλα αυτά, με απόφαση της αρμόδιας ανακρίτριας, ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μόλις 5.000 ευρώ και τον περιοριστικό χώρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα!
Οι γονείς
της ανήλικης, που φέρεται ότι δεχόταν τη σεξουαλική επίθεση του προπονητή της επί πεντάμηνο μέχρι να βρει το θάρρος και να το αποκαλύψει στους γονείς της, στην αίτησή τους χαρακτηρίζουν «ευτελείς, αναντίστοιχους με την πράξη του και όλως ατιμωτικούς για το θύμα του» τους περιοριστικούς όρους οι οποίοι επιβλήθηκαν στον κατηγορούμενο. Για τον λόγο αυτό όχι μόνο προσέφυγαν στον Εισαγγελέα Εφετών, αλλά έφτασαν μέχρι τον Άρειο Πάγο και τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό της χώρας.
Όπως αποκαλύπτει το «Έθνος», οι γονείς υποστηρίζουν ότι έπρεπε να επιβληθεί στον κατηγορούμενο προσωρινή κράτηση, καθώς η συμπεριφορά του δείχνει «άνθρωπο αδίστακτο, με νοσηρή και επικίνδυνη συμπεριφορά, που σε καμία περίπτωση δεν δρα περιστασιακά». Ωστόσο, σύμφωνα με την αναφορά, η ανακρίτρια «υποβάθμισε την τεράστια απαξία της πράξης αλλά και τον κίνδυνο της συνέχισης παρόμοιων πράξεων από τον δράστη σε άλλα ανήλικα παιδιά, που παραμένουν στα χέρια του».
Το κοριτσάκι παρακολουθείται από τότε συστηματικά από παιδοψυχίατρο, ενώ στην έκθεσή της η ψυχολόγος σημειώνει ότι η 12χρονη «παρουσιάζει αγχώδη διαταραχή χρόνιας μορφής (> 6μήνες) με συμπτώματα έντονου άγχους, αναβίωσης του τραυματικού γεγονότος στη σκέψη της, αποφυγή κοινωνικής επαφής με ενήλικες άνδρες, φοβίες ότι μπορεί να απαχθεί από τον προαναφερόμενο, θυμό, έντονα καταθλιπτικά στοιχεία κ.λπ». Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι με αίτημα του γενικού γραμματέα Αθλητισμού έχει ζητηθεί η διαγραφή του προπονητή από τα μητρώα της ομοσπονδίας του τάε κβον ντο, ωστόσο η σχετική απόφαση εκκρεμεί μέχρι να αποφασίσει τελεσίδικα η Δικαιοσύνη...


Keywords
Τυχαία Θέματα