Κατασκοπευτικά ερωτήματα μεταξύ Τουρκίας – Ισραήλ

20:30 13/11/2011 - Πηγή: 24wro
Ενα ισραηλινό μη επανδρωμένο... κατασκοπευτικό αεροσκάφος τύπου  Heron «ψάρεψαν»  Τούρκοι αλιείς στα ανοικτά των Αδάνων.
Την είδηση δημοσιεύει κατ αποκλειστικότητα η τουρκική εφημερίδα  Yeni Safak στην πρώτη σελίδα και με τον τίτλο « Τι γυρεύει εδώ ισραηλινό Heron;» Αναφέρει συγκεκριμένα ότι αποκαλύφθηκε πως έπεσε στην θάλασσα στα ανοικτά των Αδάνων μη επανδρωμένο αεροσκάφος του Ισραήλ στο οποίο η Τουρκία είχε κλείσει τον εναέριό της χώρο μετά το αιματηρό επεισόδιο  που είχε γίνει στο Mavi Marmara. Το κατασκοπευτικό Heron σκάλωσε στα δίκτυα των αλιέων και αφού το μάζεψαν εστάλη προς εξέταση
στην  Αγκυρα με οδηγία του Αρχηγείου του Γενικού Επιτελείου. Οι εξελίξεις αυτές, λέει η εφημερίδα, οδήγησαν στο να επικρατήσει η υποψία ότι το Ισραήλ συγκεντρώνει πληροφορίες για τα νότια παράλια της Τουρκίας.
Αναλυτές πάντως σημειώνουν επ’ αυτών δύο στοιχεία: -ότι και η Τουρκία έχει αγοράσει τέτοια αεροσκάφη επιτήρησης από το Ισραήλ.
Και, -ότι  συντρίμμια ή και ολόκληρο ένα πεσμένο στη θάλασσα τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι μπορεί να παρασυρθεί από τα θαλάσσια ρεύματα. Οπότε, προσθέτουν όλα είναι ανοιχτά.
Από πραγματικό γεγονός, από προβοκάτσια και από μπέρδεμα… Γενικώς πάντως είναι .μια  ιστορία που περιπλέκει κι άλλο την γεμάτη ένταση  κατάσταση στην Αν. Μεσόγειο….

prionokordela.gr 


Keywords
Τυχαία Θέματα