ΠΑΣΟΚ: Κίνηση για εκλογή νέου αρχηγού τον Μάρτιο

08:52 10/1/2012 - Πηγή: 24wro
Πρωτοβουλία για συνεννόηση και κοινή γραμμή των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ για...
εκλογή νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ, «αδειάζοντας» τον Γιώργο Παπανδρέου, ανέλαβαν χθες τρία ιστορικά στελέχη της Ιπποκράτους, η Βάσω Παπανδρέου και οι υπουργοί
Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης και Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Η «Κίνηση των 3» συνομιλεί ήδη με τους τρεις βέβαιους υποψήφιους Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λοβέρδο και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αλλά και με κορυφαία στελέχη όπως η Άννα Διαμαντοπούλου. Στόχος να υπάρξει κοινή πλατφόρμα και κοινό μέτωπο, ώστε να απομονωθεί ο Γιώργος Παπανδρέου και είτε να τροποποιήσει στο Εθνικό Συμβούλιο την πρότασή του για διαρχία, είτε να απολέσει την ψηφοφορία. Καταρχήν χρόνος, προτεινόμενος για εκλογή Προέδρου, σε ενδεχόμενη συμφωνία, είναι ο Μάρτιος, με τον Γ. Παπανδρέου να παραμένει έως τότε στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Παρασκηνιακές κινήσεις - Τί προτείνει η παπανδρεϊκή πλευρά

Εν τω μεταξύ συνεχίστηκαν και χθες οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με στόχο να υπάρξει συμφωνία Παπανδρέου-Βενιζέλου, στη βάση της πρότασης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, να παραμείνει ο ίδιος στην ηγεσία και να εκλεγεί -πιθανότατα μέσω της ΚΟ- υποψήφιος πρωθυπουργός ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με τη στήριξη βεβαίως των παπανδρεϊκών.

Ο Γ. Παπανδρέου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, φέρεται να δέχεται σε μια τέτοια περίπτωση να παραιτηθεί ο ίδιος από την Προεδρία της ΚΟ και να στηρίξει για τη θέση τον Ε. Βενιζέλο, αλλά και παράλληλα ο νυν υπουργός Οικονομικών να έχει την ευθύνη συγκρότησης των ψηφοδελτίων, αλλά και να μπορεί να εκλέξει Γραμματέα και νέο Πολιτικό Συμβούλιο στο κόμμα.

Στην παρούσα τουλάχιστον συζήτηση ο Ε. Βενιζέλος δεν φέρεται διατεθειμένος να αποδεχθεί την πρόταση. Η άρνησή του φαίνεται και από το γεγονός ότι τα τρία στελέχη που ανέλαβαν την πρωτοβουλία (Κ. Σκανδαλίδης, Μ. Παπαϊωάννου και Β. Παπανδρέου) έχουν αποφασίσει να τον στηρίξουν για την ηγεσία, με τους δυο πρώτους μάλιστα να αποτελούν και καθημερινούς συνομιλητές του.
Keywords
Τυχαία Θέματα