Την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας θα ζητήσει σήμερα ο κ. Προβόπουλος

09:40 18/4/2011 - Πηγή: 24wro
Tη λέξη - κλειδί "επανεκκίνηση" αναμένεται να χρησιμοποιήσει σήμερα το μεσημέρι...
ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, προκειμένου να δώσει το στίγμα της προσπάθειας, που θα πρέπει να γίνει προκειμένου η ελληνική οικονομία να βγει από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει.

Ο κ.Γιώργος Προβόπουλος, στη ομιλία του προς τους μετόχους της ΤτΕ, κατά τη διάρκεια της ετήσιας
τακτικής γενικής συνέλευσης τους, θα επιχειρήσει να δώσει τη δική του συνταγή εξόδου από την κρίση, η οποία λίγο ως πολύ θα είναι παρόμοια με αυτή που περιγράφεται τόσο στο τελευταίο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα για την περιοδο 2012-2015.

Περιστολή δαπανών, αύξηση των εσόδων, ενίσχυση των αποκρατικοποιήσεων, αλλά και έμφαση στην ανάπτυξη, με παράλληλες πρωτοβουλίες που θα πρέπει να αναληφθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Η "επανεκκίνηση" θα προσδιορίζεται με συγκεκριμένες κινήσεις, οι οποίες θα περιλαμβάνονται στην ομιλία του κ. Προβόπουλου, ο οποίος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα σταθεί ιδιαίτερα και στην ανάγκη να προχωρήσει άμεσα ο νέος κύκλος συγκέντρωσης στον ελληνικό χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η επιχειρηματολογία, που θα χρησιμοποιήσει σε αυτό το σημείο, καθώς η περίοδος είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Ο λόγος; Άμεσα ξεκινά το δεύτερο πανευρωπαϊκό στρες τεστ, ενώ πρόσφατα το δημόσιο με την συγκατάθεση της ΤτΕ προχώρησε στην ενίσχυση του ρόλου των κρατικών επιτρόπων στα ΔΣ των τραπεζών.

Αν συνυπολογισθεί το γεγονός ότι η ΕΚΤ ζητά να προχωρήσει άμεσα η απεξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τη φτηνή ρευστότητα που τους παρέχει, τότε γίνεται ευκόλως κατανοητό το κλίμα που τείνει να δημιουργηθεί στο χώρο.


newscode.gr
Keywords
Αναζητήσεις
προβοπουλου παπαζογλου δικηγορος, προβοπουλου παπαζογλου εργατολογος
Τυχαία Θέματα