Αλευράς: Xρειάζoνται δύσκολες αποφάσεις

«Πιστεύω ότι χρειάζεται να γίνει δουλεά και αυτή η δουλειά είναι πάρα πολύ δύσκολη, χρειάζεται δύσκολες αποφάσεις και θα είναι μια προσπάθεια που θα χρειαστεί πάρα πολύ χρόνο .Νομίζω θα ήταν καλύτερα για όλους αν η Κυβέρνηση αυτό το είχε αποσαφηνίσει από την αρχή αποφεύγοντας ίσως μια ωραιοποίηση της κατάστασης στα πρώτα βήματα όταν πράγματι ελήφθησαν δύσκολα και αναγκαία μέτρα. Νομίζω ότι έχει αξία να εξηγηθεί στον κόσμο ότι αυτή η προσπάθεια είναι δύσκολη και χρειάζεται δομικές προσαρμογές προκειμένου η χώρα να επιβιώσει μπροστά στον κίνδυνο της χρεοκοπίας» τόνισε ο βουλευτής Α Αθηνών
του ΠΑΣΟΚ κ Ν Αλευράς μιλώντας στο ραδιοσταθμό REAL FM.

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ συμπλήρωσε: « δηλώσεις του στιλ, ¨δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα¨ -¨ φαίνεται φως στο τούνελ¨ - ή ότι "τα δύσκολα πέρασαν¨ θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί και θα μπορούσαμε να είχαμε μια πολύ πιο ρεαλιστική αποτίμηση της πραγματικότητας με αριθμούς».

Για τις αντιδράσεις των βουλευτών ο κ Αλευράς εκτίμησε ότι: «εκφράζεται μια αγωνία και αυτή η αγωνία πρέπει να εκφράζεται γιατί ο πολίτης πρέπει να καταλαβαίνει ότι το κοινοβούλιο είναι μια νομοθετική εξουσία και είναι κοντά του και μπορεί να πιάσει τον παλμό του. Από εκεί και πέρα όμως αυτή η συζήτηση είναι άδικη για το οικονομικό επιτελείο, εάν την ώρα που λέμε εγώ δεν θέλω αυτό το μέτρο των 700 εκατομμυρίων για παράδειγμα για τα τυχερά παιχνίδια , δεν προτείνουμε ένα άλλο μέτρο που θα δώσει τα αντίστοιχα έσοδα».

Τέλος ο κ Αλευράς πρόσθεσε πως « η Κυβέρνηση επικοινωνιακά δεν τοποθέτησε την πολιτική της με τον καλύτερο τρόπο. Εάν ήταν απολύτως σαφές ότι η προσπάθεια της δημοσιονομικής προσαρμογής για κάθε χρόνο απαιτεί συγκεκριμένα ποσά και ήταν κατανοητό σε κάθε πολίτη εξ΄αρχής θα ηταν πιο αποδεκτά τα όποια μέτρα".
Keywords
Τυχαία Θέματα