Άνοιγμα στους επενδυτές

Άνοιγμα στους επενδυτές από αναπτυσσόμενες χώρες στο πλαίσιο της αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας κάνει ο γ.γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής συνεργασίας του ΥΠΕΞ Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος.

Σε δηλώσεις του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Financial Times Deutschland (FTD) ο κ. Παπαδόπουλος επισημαίνει ότι "δεν θα πρέπει να περιοριστούμε σε ενδιαφερόμενους από την Ευρώπη". Όπως λέει χαρακτηριστικά, "αν στη βόρεια Αφρική προκύψουν δημοκρατικές κυβερνήσεις, ανοιχτές
στο εξωτερικό, θα είναι για μας πιο ενδιαφέρουσες από ποτέ -- ακόμα και η Λιβύη".

Σχετικά με το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα, η εφημερίδα FTD στο δημοσίευμά της εκτιμά ότι η παροχή ενέργειας αναμένεται να παραμείνει στα χέρια του κράτους και πρώτα "να εκτεθεί περισσότερο στον ανταγωνισμό". Αναφέρει σχετικά τη δήλωση του κ. Παπαδόπουλου ότι "δεν θέλουμε να ανταλλάξουμε ένα κρατικό μονοπώλιο με ένα ιδιωτικό ολιγοπώλιο". Για τις αναμενόμενες επιπτώσεις του προγράμματος στην οικονομία ο κ. Παπαδόπουλος προβλέπει ότι "αν δημιουργήσουμε τη δυνατότητα αποκόμισης εσόδων από αυτά, η εικόνα θα αλλάξει τελείως".

Σχετικά με τους επενδυτικούς εταίρους ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρεται στα πλεονεκτήματα που έχουν τα Αραβικά Εμιράτα καθώς "εκεί ξέρει κανείς αμέσως με ποιον μιλά, πράγμα ελκυστικό και που υπόσχεται γρήγορες δουλειές". Αλλά και σε ευρωπαϊκές χώρες γίνονται διερευνητικές επαφές για βιομηχανικούς εταίρους, γράφει η εφημερίδα, σημειώνοντας ότι ενδιαφέρον για τουριστική εκμετάλλευση ακινήτων εκδηλώνεται περισσότερο από τη Ρωσία και το Ισραήλ.
Keywords
Τυχαία Θέματα