Δεν υπήρξαν ούτε συνομωσίες ούτε προμελετημένες αποφάσεις

"Δεν υπήρξαν ούτε συνομωσίες ούτε προμελετημένες αποφάσεις " για την προσφυγή της χώρας στο Μηχανισμό Στήριξης, στο οποίο συμμετέχει και το ΔΝΤ ,τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη σύσκεψη με τοπικούς φορείς στη Λευκάδα, στην οποία πραγματοποιεί επίσκεψη από το πρωί. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το δάνειο των 110 δισ.ευρώ που έλαβε η χώρα μας , ως ανάσα, ώστε να κερδηθεί χρόνος, στη διάρκεια του οποίου
να γίνουν όπως είπε, οι απαραίτητες αλλαγές στους θεσμούς, στο κράτος και στη νοοτροπία, καθώς όπως ανέφερε νωρίτερα," εμείς είμαστε περαστικοί από αυτές τις θέσεις, αλλά το κράτος μένει και έχει συνέχεια". Ο πρωθυπουργός είπε, ότι σε κανέναν δεν αρέσει το φάρμακο που πρέπει να πάρει όταν έχει μια παθογένεια, ωστόσο είναι απαραίτητο για να περάσει σε μια άλλη φάση και τόνισε χαρακτηριστικά, ότι δεν είμαστε υγιείς.

"Πήραμε δύσκολες αποφάσεις που παρά την εύλογη κριτική κατανοεί η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού",τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Παπανδρέου.

" Προσπαθούμε να σπάσουμε την ψυχολογία που υπάρχει και είμαστε εδώ για να συζητήσουμε τις ανάγκες και τις δυνατότητες" είπε και σημείωσε ότι "αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες με το έλλειμμα και το χρέος από κακές πολιτικές" του παρελθόντος "αλλά και την άσχημη διεθνή συγκυρία".

" Είχαμε ανάπτυξη, η οποία δυστυχώς άφηνε ελλείμματα και χρέη" επισήμανε ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνοντας ότι" διαχειριζόμαστε το χρέος, αλλά δεν είναι αυτός ο στόχος. Ο μείζον στόχος είναι να γίνουν οι αλλαγές στη χώρα" , δήλωσε .

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την αναγκαιότητα " να δώσουμε σάρκα και οστά σε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης" κι αναφερόμενος στην περιοχή είπε , " έχει τεράστιες δυνατότητες" .Σημείωσε δε ότι " αν και είναι ακόμα νωρίς, έχουμε τα πρώτα θετικά σημάδια στον τουρισμό και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά το καλοκαίρι. Αν και το τουριστικό προϊόν μας έχει ακόμα πολύ δρόμο ώστε να καταστούμε ανταγωνιστικοί σε αυτόν τον τομέα" , είπε .

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός μίλησε στο Μεγανήσι στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών όπου έστειλε βαρυσήμαντα πολιτικά μηνύματα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου συνοδεύεται στην επίσκεψή του στη Λευκάδα και το Μεγανήσι από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Θάνο Μωραΐτη, τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο, τον υφυπουργό Πολιτισμού Γιώργο Νικητιάδη και τον υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μιχάλη Τιμοσίδη.

Έξω από το πνευματικό κέντρο του Δήμο Λευκάδας όπου ο πρωθυπουργός είχε τη σύσκεψη με τοπικούς φορείς πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
Η κυβέρνηση, οφείλει να ενημερώσει
" Παραμένει, ακόμη μυστήριο ποιο ήταν το πραγματικό αντικείμενο της μυστικής σύσκεψης " χθες στο Λουξεμβούργο, τονίζει σε δήλωσή του , ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης. Ο κ. Μιχελάκης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι , " με μεγάλη καθυστέρηση και χωρίς να υπάρχει σαφής και ξεκάθαρη πληροφόρηση, παρά μόνο ανεύθυνες φήμες, επιβεβαίωσε, τελικά, τα μεσάνυχτα" ότι ο υπουργός Οικονομικών συμμετείχε " σε μυ
Keywords
Τυχαία Θέματα