Η Γκίφορντς θα παρακολουθήσει εκτόξευση διαστημόπλοιου

Η Γκαμπριέλ Γκίφορντς μέλος του Κογκρέσου η οποία είχε τραυματισθεί σοβαρά στο κεφάλι από πυρά που δέχθηκε κατά τη διάρκεια επίθεσης και ενώ συνομιλούσε με ψηφοφόρους της, στην Αριζόνα, στις 8 Ιανουαρίου, έφθασε στο Διαστημικό Κέντρο Κέννεντι, στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ, την Τετάρτη για να παρακολουθήσει τον αστροναύτη συζυγό της να ξεκινά το διαστημικό του ταξίδι ως επικεφαλής του πληρώματος του Εντεαβούρ που πραγματοποιεί την τελευταία του διαστημική αποστολή.

Η βουλευτής των Δημοκρατικών, που αναρρώνει από τον τραυματισμό της στην επίθεση που στοίχισε τη ζωή 6 ατόμων,
σε κέντρο αποκατάστασης στο Χιούστον, ταξίδεψε μέχρι την Φλόριντα, με τη συνοδεία των γιατρών της, προκειμένου να παρακολουθήσει δια ζώσης την εκτόξευση του πυραύλου την Παρασκευή στις 19.47' ώρα Γκρίνουϊτς.

Εκατοντάδες χιλιάδες θεατών αναμένεται να παρακολουθήσουν είτε συνδεδεμένοι είτε συρρέοντας στην περιοχή του ακρωτηρίου Κανάβεραλ, την τελευταία αποστολή του διαστημικού λεωφορείου Εντεαβούρ, στην οποία κυβερνήτης είναι ο Μαρκ Κέλι, σύζυγος του μέλους των Δημοκρατικών στη Βουλή.

Το παρόν στο τελευταίο ταξίδι του διαστημόπλοιου που συνταξιοδοτείται από τη ΝΑΣΑ θα δώσει σύσσωμη και η οικογένεια του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, που ξεκινά σιγά-σιγά την προεκλογική εκστρατεία για την επανεκλογή του στις προεδρικές του 2012.

Παρά το γεγονός ότι τα ΜΜΕ θα επικεντρώσουν την προσοχή τους στην πρώτη δημόσια εμφάνιση της Γκίφορντς μετά την εις βάρος της απόπειρα, η ίδια, που είχε ανακοινώσει έγκαιρα μέσω Τουίτερ, την παρουσία της, στην εκτόξευση του πυραύλου, δεν θα κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Όπως ανέφερε αξιωματούχος η Γκάμπριελ Γκίφορντς θα παρακολουθήσει την εκτόξευση μακριά από τη δημόσια θέα, σε ειδικό χώρο που προβλέπεται για τα μέλη των οικογενειών των πληρωμάτων.Το ταξίδι του Εντεαβούρ, που έχει πλήρωμα έξι αντρών, θα διαρκέσει 6 εβδομάδες και μεταφέρει στους επιστήμονες στο Διεθνές Διαστημικό Κέντρο, φυσικούς ανιχνευτές που θα τους επιτρέψουν να καταμετρήσουν την κοσμική ακτινοβολία στην σκοτεινή ύλη και αντι-ύλη.
Keywords
Τυχαία Θέματα