Η ισλαμική Τζιχάντ χαιρετίζει την επίθεση

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Γκέιτς δήλωσε ότι η επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στην Ιερουσαλήμ ήταν μία "φοβερή τρομοκρατική επίθεση". Ο Γκέιτς, από το Κάιρο όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει ότι η κατάσταση στο Ισραήλ χειροτερεύει, παρά την επίθεση.

"Είναι προφανώς μία φοβερή τρομοκρατική επίθεση. Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στις οικογένειες όσων τραυματίστηκαν. Πάντως δεν πιστεύω ότι η κατάσταση χειροτερεύει", επεσήμανε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Και η Γαλλία
καταδίκασε "με τον πιο ισχυρό τρόπο" την επίθεση που σημειώθηκε χαρακτηρίζοντάς την "τυφλή τρομοκρατία", όπως δήλωσε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ.

"Σήμερα η Ιερουσαλήμ χτυπήθηκε από την τυφλή τρομοκρατία. Ζωές συνετρίβησαν. Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο αυτή την επίθεση", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ζιπέ. "Η Γαλλία επαναλαμβάνει την αλληλεγγύη της προς τον ισραηλινό λαό που χτυπήθηκε από αυτή την επονείδιστη πράξη", υπογράμμισε.

Εξάλλου και ο παλαιστίνιος πρωθυπουργός Σαλάμ Φαγιάντ καταδίκασε την επίθεση χαρακτηρίζοντάς την "τρομοκρατική επιχείρηση".

"Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο αυτή την τρομοκρατική επιχείρηση, όποιοι και να είναι οι δράστες", ανέφερε ο Φαγιάντ σε ανακοίνωσή του.

"Είναι επονείδιστο έπειτα από όλα τα δεινά που έχει υποφέρει ο λαός μας από τέτοιες επιχειρήσεις (...) ότι υπάρχουν ακόμη παλαιστινιακές πλευρές που εξακολουθούν να δικαιολογούν τέτοιες πράξεις", εκτίμησε.

Πάντως η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής οργάνωσης ισλαμική Τζιχάντ, οι Ταξιαρχίες αλ Κοντς, χαιρέτισαν την επίθεση χωρίς όμως να αναλάβουν την ευθύνη.

"Αυτή η επιχείρηση είναι ένα δυνατό μήνυμα προς τους κατοχικούς ότι τα εγκλήματά τους δεν θα κάμψουν την αντίσταση", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο από τη Γάζα ο Αμπού Άχμαντ, εκπρόσωπος Τύπου της οργάνωσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα