Σύγκρουση δημοσιογράφων – ΕΣΗΕΑ στο “Έθνος”

Αγρια σύγκρουση στον Πήγασο μεταξύ της ΕΣΗΕΑ, του διευθυντή του Εθνους, Θ. Τσεκούρα αλλά και πολλών δημοσιογράφων που είδαν για ακόμη μια φορά να προκηρύσσεται και τελικά να μην πραγματοποιείται μια απεργία – παρωδία. Το Δ.Σ. Της ΕΣΗΕΑ που αποφάσισε χθες να κάνει απεργία στον εκδοτικό όμιλο Μπόμπολα με
αφορμή τις περικοπές, όταν ερωτήθηκε τι πρόκειται να πράξει εφόσον το δικαστήριο θα έκρινε παράνομη την απεργία, όπως κι έγινε, δεν είπε τίποτε. Ψέλλισε κάτι για νέα απεργία και τίποτε άλλο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η απεργία κρίθηκε παράνομη αφού κηρύχθηκε λίγες ώρες προτού ξεκινήσει, κι όχι 24 ώρες πριν. Ξαφνικά, εκατοντάδες εργαζόμενοι έσπευσαν στις τέσσερις το απόγευμα να βγάλουν τις εφημερίδες του ομίλου κακήν κακώς. Η ΕΣΗΕΑ, ντροπιασμένη και πάλι, ή έχοντας επιτελέσει το… καθήκον της, άφησε ακάλυπτα τα μέλη της, έκανε την πάπια και κατάπιε την… μη απεργία. Κι έτσι, οι εφημερίδες βγαίνουν κανονικά και νικητής είναι ο επιχειρηματίας. Και με την πίτα ολάκερη και με το σκύλο χορτάτο.

Το παρασκήνιο ήταν έντονο στον Πήγασο και ο εκνευρισμός μεγάλος. Αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης ήταν η επιστολή Τσεκούρα στην ΕΣΗΕΑ με την οποία δηλώνει ότι παραιτείται από μέλος της και εξαπολύει σφοδρή επίθεση εναντίον των μελών της.

Αναλυτικά η επιστολή:

ΠΡΟΣ ΕΣΗΕΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

Αγαπητοί «συνάδελφοι», μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Καταρχήν, η λέξη συνάδελφοι μπαίνει σε εισαγωγικά γιατί μας χωρίζει ένα δυσθεώρητο χάσμα: εγώ αγωνίζομαι για την επιβίωση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στη χώρα μας, σε μια δύσκολη συγκυρία που όλοι πλην υμών την κατανοούν, ενώ εσείς για την απαξίωση και τελικά τον θάνατο των ΜΜΕ . Συνειδητά η από καθαρή βλακεία …

Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα οι δημοσιογράφοι δεν έχουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Με κύρια ευθύνη δική σας. Γιατί προσήλθατε στις διαπραγματεύσεις με την Ένωση Ιδιοκτητών με τόσο απίθανους και μαξιμαλιστικούς στόχους (αυξήσεις 20%!) που ήταν δεδομένο, σε οποιονδήποτε άνθρωπο διαθέτει όχι συνδικαλιστική εμπειρία αλλά απλώς κοινή λογική, ότι η διαδικασία θα απέβαινε άκαρπη.

Εσείς λοιπόν φταίτε κυρίως για την μη υπογραφή ΣΣΕ . Συνειδητά η από καθαρή βλακεία. …

Αυτή όμως ήταν μόνο η αρχή των δεινών μας τα οποία δυστυχώς δεν τελειώνουν εκεί. Γιατί με την συμπεριφορά σας λειτουργείτε ως περιφερόμενοι “νεκροπομποί” και “νεκροθάφτες” ΜΜΕ, αγνοώντας τόσο τα δραματικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, λόγω της πρωτοφανούς κρίσης το σύνολο των ΜΜΕ, όσο και αδιαφορώντας για τις τιτάνιες προσπάθειες επιβίωσης που γίνονται σε πολλά από αυτά.

Αλλά πώς να τα μάθετε όλα αυτά ; Όταν η πλειονότητα των μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ (πλην εξαιρέσεων) συντίθεται από βετεράνους και απόμαχους της δουλειάς, από συνταξιούχους, από κρατικοδίαιτους και κοματικοδίαιτους «δημοσιογράφους», από επαγγελματίες συνδικαλιστές και από “επαναστάτες του γλυκού νερού”. Προφανώς δεν είναι άσχετη με τη σύνθεση του ΔΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα