ΗΠΑ προς Ασαντ: Η κάνε μεταρρύθμιση η φύγε

Οι ΗΠΑ προέτρεψαν τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ "να προχωρήσει σε δημοκρατική μετάβαση ή να φύγει", μετά από την ανακοίνωσή τους για επιβολή κυρώσεων που αφορούν ειδικά το ρόλο του προέδρου στην αιματηρή καταστολή της εξέγερσης των πολιτών της Συρίας.

Είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ θέτουν στο στόχαστρο τον ίδιο τον σύρο πρόεδρο, με εντολή του πρόεδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Παράλληλα οι ΗΠΑ
αποφάσισαν και την επιβολή κυρώσεων κατά δύο ιρανών επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης για το ρόλο τους στην καταστολή των διαδηλώσεων στη Συρία .

Πρόκειται για τους Κάσεμ Σολεϊμανί, διοικητή της ιρανικής ομάδας επιλέκτων Αλ Κοντς, και τον Μόσεν Κιζαρί, που προμήθευσαν με υποστηρικτικό υλικό τις συριακές μυστικές υπηρεσίες. Εκτός αυτών, κυρώσεις επιβλήθηκαν και σε σύρους που ανήκουν στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας τους και μετείχαν στην καταστολή.

"Ανησυχούμε πολύ από την εμπλοκή Ιρανών στις πρόσφατες βιαιότητες στη Συρία. Η πράξη τους φέρνει στο φως την υποστήριξη του Ιράν στα καθεστώτα που καταστέλλουν με απίστευτη βία τις επιθυμίες των λαών τους που ζητούν κυβερνήσεις πιο υπεύθυνες και αντιπροσωπευτικές", αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ουάσινγκτον.
Keywords
Τυχαία Θέματα