ΜΑΤ και κάτω η ενημέρωση!

Μπάχαλο άνευ προηγουμένου προκλήθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, μόλις έγινε γνωστό ότι την άλλη εβδομάδα (Τέταρτη 12 Οκτωβρίου 9.45) στην έδρα των ΜΑΤ, (στο κτίριο της Καισαριανής) πραγματοποιείται ημερίδα στην οποία θα προεδρεύει ο Γ. Σαβίδης, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ.
Την προηγουμένη, είχαν φάει "το ξύλο της αρκούδας" συντάκτες και φωτογράφοι. Θέμα της ημερίδας «αστυνομία και
ανθρώπινα δικαιώματα».
Αμέσως οι περισσότεροι στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποκήρυξαν την συμμετοχή των δημοσιογράφων σε μια τέτοια εκδήλωση αλλά κατά περίεργο τρόπο αντιμετώπιζε χλιαρά την ιστορία ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ

Μετά από λίγα λεπτά μοιράσθηκε από το πρωτόκολλο της ΕΣΗΕΑ, πρόσκληση των οργανωτών στο Τρίμη , (μάλλον για να κάνει κι αυτός χαιρετισμό) μαζί με το πρόγραμμα, απ΄όπου φαινόταν ότι το καλωσόρισμα στην ημερίδα θα έκανε ο διευθυντής της διεύθυνσης αστυνομικών επιχειρήσεων Αττικής.

Επακολούθησε πανδαιμόνιο και τελικά στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, που εκδόθηκε κατά πλειοψηφία, καταγγέλλεται η αστυνομική βία και αναφέρεται:
«Ενώ όλα αυτά συμβαίνουν είναι ιδιαίτερα προκλητική και ακούγεται σαν ανέκδοτο η διενέργεια ημερίδας στην έδρα των ΜΑΤ με θέμα «Αστυνομία και Ανθρώπινα Δικαιώματα» παρουσία όλης της αστυνομικής ηγεσίας, με την οποία είναι φανερό ότι επιζητείται η νομιμοποίηση του αγαθοεργού έργου των διαφόρων ειδικών σωμάτων ασφαλείας.»
Με προσωπική του ανακοίνωση πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ εξηγεί ότι είχε αποφασίσει να πάει πριν γίνουν τα επεισόδια της Τετάρτης αλλά μόλις έγιναν ζήτησε να είναι παρόντα και να μιλήσουν και θύματα δημοσιογράφοι της αστυνομικής βίας. Αυτό έγινε, λέει, αποδεκτό και τελικά θα πάει. Μόνο που αυτά τα δήλωσε αφού προηγήθηκε η φασαρία στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, βγήκε έξω ο Τρίμης και του τηλεφώνησε.
Την Τετάρτη απεργούν ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ και την Τρίτη η ΕΣΗΕΑ.
Θα έχουν ενδιαφέρον οι εξελίξεις.
Θέλουν να ανοίξουν χασάπικο…
Επιμένουν στις απολύσεις οι εκδότες, σε νέες μειώσεις μισθώσεις και δεν υπογράφουν συλλογική σύμβαση αν δεν τελειώσουν με τις ατομικές συμβάσεις και ότι άλλο έχουν βάλει μπροστά .
Την ίδια ώρα ο Τρίμης σχεδόν παρακαλούσε τον Μπόμπολα να βαφτίσει «εθελουσία» τις απολύσεις, μήπως βρεθεί κάποια συμφωνία και δώσει την συναίνεση της η ΕΣΗΕΑ.
Εκείνος όμως αντέτεινε: οι επιχειρήσεις θα κάνουν τη δουλειά τους!

Την πρωτοφανή συνδιαλλαγή των προθύμων με τις απολύσεις να πέφτουν σαν το χαλάζι, καταγγέλλει η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων, επισημαίνοντας ότι η στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ και στη συνάντηση αυτή, είχε ως αποτέλεσμα να εξελιχθεί σε επεισοδιακή η συνάντηση την περασμένη Τρίτη, όταν άλλα μέλη του ΔΣ κατήγγειλαν ανοιχτά ότι δεν τους εκπροσωπεί ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ με αυτά που λέει.

"Αν θέλει κάποιος να κάνει τον χασάπη δικαίωμα του", είπε απευθυνόμενος στον Τρίμη ο εκπρόσωπος της ΚΕΔ Δημήτρης Τσαλαπάτης. "Εμείς διαφωνούμε με όλα αυτά".
Λίγο πριν οι εκπρόσωποι της ΕΙΗΕΑ στη συνάντηση, είχαν αρνηθεί να ανακαλέσουν να σταματήσουν κάθε εχ
Keywords
Τυχαία Θέματα