Οι φοιτητές ψηφίζουν

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 17 ης Απριλίου 2013.

17 Aπριλίου 2013. Ημέρα Ευθύνης Και Ελπίδας 18 Απριλίου 2013, Ημέρα Προοπτικής και Δημιουργίας *Για το Φοιτητικό Κίνημα, Για τη Νέα Γενιά

Αύριο προσέρχονται στις κάλπες οι φοιτητές των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χώρας, για την ανάδειξη των εκπροσώπων τους στα Διοικητικά Συμβούλια των Φοιτητικών Συλλόγων όλης της χώρας.

Σε αυτή τη μαζική εκλογική διαδικασία, τη μαζικότερη νεολαιίστικη
διαδικασία στη χώρα, οι νέοι και οι νέες της Δημοκρατικής Παράταξης σε όλη την Ελλάδα, δίνουν τη μάχη για τη Νίκη των Ιδεών μας, για την Νίκη των Αξιών μας, για τη Νίκη των Οραμάτων και των Ελπίδων όλων των φοιτητών.
Η ΠΑΣΠ, στις αυριανές φοιτητικές εκλογές δίνει τη μάχη με συγκεκριμένες δεσμεύσεις,
- Για ένα Δημόσιο και δωρεάν, για όλους, Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ, σύγχρονο και ανταγωνιστικό με δημοκρατική λειτουργία και δομή.
- Για την κατοχύρωση και πάλι της συμμετοχής των φοιτητών στα όργανα συνδιοίκησης. Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα των νέων ανθρώπων , των νέων φοιτητών πρέπει να μας βρουν συμμέτοχους με ισχυρή φωνή.
- Για την ενίσχυση των θεσμών κοινωνικής πρόνοιας στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.
- Για την προστασία του ασύλου στην Ανώτατη Εκπαίδευση και την εκ νέου κατοχύρωσή του.
- Για την ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος με άμεση διενέργεια Πανσπουδαστικού Συνεδρίου.
Γι’ αυτό άλλωστε το σκοπό δεσμευόμαστε στη δημιουργία των όρων για την έκδοση κοινών αποτελεσμάτων στις αυριανές φοιτητικές εκλογές.
Οι νέες και οι νέοι της Δημοκρατικής Παράταξης, οι ΠΑΣΠίτες και οι ΠΑΣΠίτισσες δίνουν το παρόν για το μέλλον. Για να συμμετέχουμε ενεργά οι νέοι και οι νέες στην δημιουργία της Ελλάδας της Ανεξαρτησίας, της Αξιοπρέπειας, της Ευημερίας.
Δημιουργούμε το δικό μας δρόμο, προσπερνώντας τους οπαδούς του νεοφιλελευθερισμού και τους κήρυκες του άκρατου λαϊκισμού, της ξενοφοβίας και του φασισμού, που έχουν συμπτήξει στην Ελληνική Κοινωνία ένα ετερόκλητο μέτωπο συντηρητικής παλινόρθωσης.
Όπλο και εφόδιο που έχουμε στην αυριανή αναμέτρηση είναι η στάση και η δράση της Παράταξης μας όλα αυτά τα χρόνια στα αμφιθέατρα. Η στάση και η δράση της υπεράσπισης των ιδεών του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, ο αδέσμευτος και ανεξάρτητος χαρακτήρας της φοιτητικής μας παράταξης. Η ΠΑΣΠ, και η Νεολαία ΠΑΣΟΚ διαχρονικά απέδειξαν ότι δεν συμπεριφέρθηκαν και δεν συμπεριφέρονται ως κυβερνητικοί και κομματικοί απολογητές.
Δεν σηκώσαμε και δεν σηκώνουμε σημαίες ευκαιρίας.
Δεν νοθεύουμε για σκοπιμότητες τις ιδέες μας.
Αύριο η αναμέτρηση δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι μία κρίσιμη αναμέτρηση.
Η ψήφος των φοιτητών είναι μία ψήφος ευθύνης.
Σίγουρα θα είναι μία ψήφος ελπίδας, αφού θα αποτρέψει και θα αποδεκατίσει τις δυνάμεις που εκφράζουν στην Ελληνική Κοινωνία το δίπολο νεοφιλευθερισμός –λαϊκισμός.
Η ψήφος των φοιτητών, θα είναι η απάντηση σε μία επικοινωνιακή καταιγίδα που επιχειρεί να δώσει υπόσταση σε ανυπόστατες φοιτητικές παρατάξεις, υποβαθμίζοντας σκόπιμα, την παρουσία, τη δράση και την προσφορά της Παράταξης μας.
Η αυριανή ψήφος των φοιτητών όλης της Ελλάδας είμαστε βέβαιοι ότι θα ενισχύσει
-Την ευθύνη έναντι του λαικισμού.
-Την ελπίδα της προόδου έναντι της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης.
-Τη δημοκρατική ομαλότητα έναντι του ολοκληρωτισμού, που συγκεκριμένες δυνάμεις προσπαθούν να επιβάλλουν δημιουργώντας ένα κλίμα και ένα σκηνικό υπονόμευσης του φοιτητικού κινήματος.
Η ψήφος των φοιτητών θα αναδείξει για άλλη μία χρόνια κύριο πυλώνα της προοδευτικής και δημοκρατικής πλειοψηφίας, στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ την ΠΑΣΠ , θα είναι το ηχηρό ράπισμα σε βάρος όσων απεργάζονται την ποδηγέτηση του φοιτητικού Κινήματος.
Η ψήφος των φοιτητών αύριο θα είναι η ηχηρή απάντηση σε όσους απεργάζονται να πλήξουν τη συμμετοχή των νέων της Δημοκρατικής Παράταξης στο φοιτητικό Κίνημα.

Η ψήφος των φοιτητών θα είναι η απόδειξη ότι είμαστε όλοι ΕΔΩ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ, να δημιουργήσουμε την Ελλάδα των οραμάτων και των Ελπίδων μας.
Keywords
Τυχαία Θέματα