Οι κουκουλοφόροι καίνε-για άλλη μια φορά-το κέντρο της Αθήνας

Το ογκωδέστατο και μαζικό συλλαλητήριο των διαδηλωτών διαδέχθηκαν απίστευτης έκτασης επεισόδια -που δεν περιορίστηκαν στο Σύνταγμα- με πετροπόλεμο, κόλαση χημικών και φωτοβολίδων κρότου λάμψης ενώ από τις 8.30 το απόγευμα και έπειτα, το κέντρο της πρωτεύουσας παραδόθηκε σε εστίες πυρκαγιών πολλές από τις οποίες μαίνονταν ανεξέλεγκτες επί ώρα.
Τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αντιμετώπισαν σοβαρότατα προβλήματα να προσεγγίσουν τις εστίες όπου σημειώθηκαν οι εμπρησμοί, αφού δέχονταν επιθέσεις από κουκουλοφόρους.
Το γεγονός αυτό ανάγκασε το ΠΣ να βγάλει ανακοίνωση με την οποία κάνει έκκληση προς τους πολίτες να διευκολύνουν τα πυροσβεστικά οχήματα να προσεγγίσουν τις πυρκαγιές.
Από τις μέχρι στιγμής ταραχές:

Εχει καεί σχεδόν ολοσχερώς ο κινηματογράφος Αττικόν – Απόλλων.

Παρανάλωμα του πυρός έγιναν τα «Στάρμπακς» στην πλατεία Κοραή.

Φλόγες απείλησαν τον κινηματογράφο Αστυ.

Πυρπολήθηκαν, επίσης, από κουκουλοφόρους το υποκατάστημα της τράπεζας Eurobank, στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κοραή, της Alpha Bank στην οδό Πεσμαζόγλου, της Εμπορικής επί των οδών Ιπποκράτους και Ακαδημίας.

Στις φλόγες παραδόθηκε επίσης βιβλιοπωλείο στην οδού Σταδίου 17 και το εμπορικό κατάστημα Ακριουμ (Χαριλάου Τρικούπη και Φειδίου) .

Από τα σοβαρά επεισόδια έχουν τραυματισθεί 35 πολίτες. Οι 25 εξ αυτών διακομίστηκαν στο νοσοκομείο "Γ.Γεννηματάς" και άλλοι 10 στη «Σωτηρία». Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας όλοι τους είναι σε καλή κατάσταση και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών αναμένεται να λάβουν εξιτήριο.
Υπάρχουν επίσης 30 τραυματίες αστυνομικοί, ενώ η ΕΛΑΣ είχε μέχρι τις 10 το βράδυ προχωρήσει σε 22 προσαγωγές.

Στις 10.30 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε παλιό κτίριο στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αμερικής.

Λίγο πριν από τις 11 τη νύχτα, ομάδα περίπου είκοσι ατόμων εισέβαλε στο δημαρχείο στην οδό Αθηνάς και όπως είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, αποπειράθηκαν να το πυρπολήσουν.

Στις 10. 45 ο Αντώνης Σαμαράς από περιστύλιο της Βουλής δήλωσε: «Τα όσα δραματικά συμβαίνουν στο κέντρο της Αθήνας πλήτουν την εικόνα της Ελλάδας. Ζητώ από τον κάθε Ελληνα σωφροσύνη, ψυχραιμία, πατριωτισμό και ενότητα».

Να κηρυχθεί η Αθήνα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, «πριν να είναι πολύ αργά», ζήτησε απο την κυβέρνηση και τον περιφερειάρχη Αττικης , ο πρωην δήμαρχος της πρωτεύουσας, Νικήτας Κακλαμάνης.
Keywords
Τυχαία Θέματα