Πάνω από 1,4 δισ. ευρώ για την Telekom Srbija

Η σερβική κυβέρνηση διέψευσε δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης, βάσει των οποίων η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Telekom Srbija θα πωληθεί έναντι τιμήματος μικρότερου του 1,4 δισ. ευρώ, όπως, άλλωστε, ορίζει ο διαγωνισμός που προκηρύχθηκε.

Σήμερα, λήγει η προθεσμία υποβολής της βελτιωμένης - όπως αναμένουν οι αρμόδιοι φορείς - προσφοράς της εταιρείας Telekom Austria
για την απόκτηση του σερβικού παρόχου τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και αργά το απόγευμα, αναμένεται η αρμόδια επιτροπή του διαγωνισμού, να ανακοινώσει τις περαιτέρω εξελίξεις.

Η μοναδική εταιρεία που κατέθεσε προσφορά για την απόκτηση του 51% της σερβικής εταιρείας, η Telekom Austria ανακοίνωσε - μέσω εκπροσώπου της - ότι δεν υπέβαλε καμιά προσφορά.

Στο μεταξύ, ο ραδιοφωνικός σταθμός του Βελιγραδίου Β92 μετέδωσε ότι η Telekom Austria συμφώνησε να καταβάλλει ποσό 840 εκατ. ευρώ για την απόκτηση μειοψηφικού πακέτου (30%) στη σερβική εταιρεία, μια εξέλιξη, που δεν "ανταποκρίνεται" στο ποσό του 1,4 δισ. ευρώ που ζητεί η κυβέρνηση για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της σερβικής εταιρείας.

Εξάλλου, επικαλούμενη πηγές, τις οποίες δεν κατονομάζει, η αυστριακή Wirtschaftsblatt μετέδωσε ότι η Telekom Austria ήταν πρόθυμη να ανεβάσει το ύψος της προσφοράς της σε ποσό που ξεπερνάει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Η Telekom Austria, προσέφερε ποσό άνω των 950 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου και επιπλέον 450 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση επενδύσεων στη σερβική εταιρεία.
Keywords
Τυχαία Θέματα