Πεταλωτής: Δεν θα γίνει αναδιάρθρωση

«Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, προσθέτοντας ότι όσοι διακινούν τέτοια σενάρια δεν γνωρίζουν την κατάσταση και δεν παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Ταυτόχρονα, ο κ. Πεταλωτής κληθείς να σχολιάσει ορισμένα δημοσιεύματα είπε ότι «δεν έχουμε ανάγκη ψήφου εμπιστοσύνης, καθώς ψήφο εμπιστοσύνης παίρνουμε καθημερινά από τους βουλευτές, ενώ και μόνο η διάσωση της χώρας συνιστά σαφή ψήφο
εμπιστοσύνης από τους πολίτες και από εκεί και πέρα δεν μας ενδιαφέρουν όλα τα άλλα».

Σημείωσε ακόμη ότι «δεν ετέθη ποτέ θέμα, ούτε καν ως σκέψη, ψήφιση του μεσοπρόθεσμου σχεδίου από 180 βουλευτές».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «ευφάνταστα σενάρια» και ανέφερε ότι αυτοί που εδώ και έναν χρόνο μιλούσαν για χρεοκοπία, τώρα «το γυρίσανε και μιλάνε για αναδιάρθρωση», επισημαίνοντας ότι όπως δεν χρεοκόπησε η χώρα έτσι και τώρα δεν πρόκειται να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους.

«Η κυβέρνηση αντί να συνωμοσιολογεί για "αναδιάρθρωση" δίνει προοπτική στη χώρα και αυτή θα φανεί και στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο που θα καταθέσει», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς «αν η κυβέρνηση έχει πείσει τους βουλευτές της», ο κ. Πεταλωτής είπε ότι οι πληροφορίες για όσα ειπώθηκαν στον ΚΤΕ Οικονομίας είναι διαφορετικές, προσθέτοντας ότι «θέλουμε τους ΚΤΕ χώρους διαλόγου, οι θέσεις, οι απόψεις και οι προτάσεις των βουλευτών φιλτράρονται, η διατύπωση των απόψεών τους είναι γόνιμο και υγιές και αυτό είναι κατευθείαν από τον πρωθυπουργό και αν αυτή η διαδικασία είχε ακολουθηθεί πριν χρόνια η πολιτική θα ήταν αλλιώς».

Σχετικά με το αν η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου σχεδίου συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, ο κ. Πεταλωτής πέραν των προαναφερθέντων, είπε ότι «η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου σχεδίου που θα περιλαμβάνει πολλές πτυχές της ιδεολογίας μας, της πρακτικής μας και του βάθους που θέλουμε να δώσουμε με την αναπτυξιακή και κοινωνική του διάσταση δημιουργεί έναν εθνικό σχεδιασμό για τον οποίο είμαστε βέβαιοι ότι δίνει προοπτική στη χώρα και ούτε με τους θεσμούς θέλουμε να παίξουμε, ούτε και παιχνίδια να κάνουμε με 180 η κάτω από 180, δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Δεν τίθεται θέμα ψήφου εμπιστοσύνης μέσα από τον μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό, δουλεύουμε αποκλειστικά για να έχουμε μία σοβαρή, λογική και ρεαλιστική πρόταση που ξεπερνά την επικαιρότητα και μας πηγαίνει σε βάθος χρόνου τέτοιο που πραγματικά να έχουμε μία Ελλάδα διαφορετική από την σημερινή».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση απευθύνεται με τον μεσοπρόθεσμο στρατηγικό σχεδιασμό «στο σύνολο της Ολομέλειας της Βουλής, γι αυτό κι έχουμε καλέσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο να συναισθανθούν την ευθύνη που έχουν όλοι -ανάλογα με το βάρος της ευθύνης που τους αναλογεί- εμείς φέρνουμε μία πρόταση για να ψηφιστεί από όλη τη Βουλή από εκεί και πέρα εξαρτάται από το πόσο υπεύθυνη αισθάνεται για το μέλλον του τόπου η κάθε π
Keywords
Τυχαία Θέματα