Προχωρούν τα γυρίσματα της σειράς «Το Χαστούκι»

Μια εικονική κηδεία διαδραματίστηκε στην ελληνική Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου της Μελβούρνης για τις ανάγκες των γυρισμάτων της νέας σειράς «Το χαστούκι». Η μίνι-σειρά θα αποτελείται από οκτώ επεισόδια και είναι βασισμένη στο ομώνυμο πολυβραβευμένο βιβλίο (The Slap) του Χρήστου Τσιόλκα που εκδόθηκε το 2008.

Η ιστορία που διηγείται το βιβλίο είναι απλή, αλλά οι χαρακτήρες αμφιλεγόμενοι, θνητοί και γεμάτοι πάθος που τους οδηγεί σε απρόσμενες αντιδράσεις: Σε ένα μπάρμπεκιου σε προάστιο της Μελβούρνης ένα τρίχρονο αγόρι
χαστουκίζεται από έναν παρευρισκόμενο ο οποίος δεν είναι ο πατέρας του. Το γεγονός αυτό διχάζει τους παρόντες συγγενείς και φίλους και γίνεται η αφορμή για μια καυστική και εις βάθος ανάλυση της μεσαίας τάξης, της πολυπολιτισμικότητας, του τρόπου ανατροφής των παιδιών και του χάσματος των γενεών όπως τα συναντά κανείς στο αστικό περιβάλλον της Μελβούρνης.

Η τηλεοπτική σειρά ακολουθεί τη δομή του βιβλίου και έτσι μέσα από τα οκτώ επεισόδια η ιστορία διηγείται και διαμορφώνεται σύμφωνα με την οπτική γωνία και άποψη οκτώ ανθρώπων, διαφορετικής ηλικίας, εθνικής ταυτότητας και χαρακτήρα. Καθένας από αυτούς τους χαρακτήρες φαίνεται να βασανίζεται από προσωπικά, ηθικά και κοινωνικά διλήμματα τα οποία και καθορίζουν την πορεία του στη ζωή και τη σχέση του με τους ανθρώπους που τον περιστοιχίζουν.

Η εταιρία της παραγωγής της σειράς ονομάζεται Μάτσμποξ και ο κάτοχός της, συγγραφέας και σκηνοθέτης Τόνι Άιρες, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι «Το Χαστούκι» αποτελεί έναν καθρέφτη της Αυστραλίας και το είδωλο που αντανακλά σκιαγραφεί μια Αυστραλία όπως δεν την έχουμε ξαναδεί -εθνικά ανομοιόμορφη, που όμως δεν δίνει αρκετή σημασία στην πολυπολιτισμικότητά της. Επίσης το βιβλίο εμβαθύνει και αποκαλύπτει αδίστακτα τις απόκρυφες σκέψεις των χαρακτήρων χωρίς φόβο και χωρίς να απολογείται γι’ αυτό.

Καθένας από τους οκτώ ήρωες του βιβλίου δέχεται το δικό του χαστούκι καθώς προσγειώνεται σε μια πραγματικότητα που δεν συμβαδίζει με την αντιλήψεις του και τον τρόπο που έχει πλάσει τον κόσμο γύρω του που καταρρέει, ωθώντας τον να επαναπροσδιορίσει το χαρακτήρα του και της σχέσεις με τους ανθρώπους που τον περιστοιχίζουν.

Οι κεντρικοί ήρωες της ιστορίας είναι ο Έκτορας και η Αΐσα στο σπίτι στων οποίων γίνεται το μπάρμπεκιου, ο Χάρι- ο οποίος χαστουκίζει το παιδί, ο πατέρας του Έκτορα- ο Μανόλης, η Ρόζι και ο Γκάρι -γονείς του παιδιού- η Κόνι, ο Ρίτσι και η Ανούκ - οι οποίοι κατά κάποιο τρόπο εμπλέκονται στην ιστορία και δίνουν τη δική τους προσωπική χροιά στα γεγονότα. Η διανομή ρόλων στη σειρά έχει προσελκύσει μεγάλα ονόματα ηθοποιών και συμπεριλαμβάνει τον γεννημένο στην Αδελαΐδα Τζόναθαν Λαπάλια ως Έκτορα, τη Βρετανίδα ηθοποιό Σόφι Οκονέντο ως Αΐσα, τον Άλεξ Δημητριάδη ως Χάρι, τον Λεξ Μαρίνο που θα υποδυθεί το Μανόλη ενώ η Μελίσσα Τζορτζ και ο Άντονι Χέιζ θα υποδυθούν την Ρόζι και τον Γκάρι αντίστοιχα.

Η σειρά αναμένεται να προβληθεί από το κανάλι ΑΒC στο τέλος του χρόνου, ε
Keywords
Τυχαία Θέματα