Προγραμματισμός δράσεων για πολιτισμό και τουρισμό στον Έβρο

Ο προγραμματισμός των δράσεων για τους επόμενους μήνες, που σχετίζονται με τους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού, εξετάσθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στην Αλεξανδρούπολη, με τη συμμετοχή της αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Γεωργίας Νικολάου και του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού-Πολιτισμού, Κωνσταντίνου Παπακοσμά.

Αρχικά εξετάστηκε η στήριξη μεσοπρόθεσμων δράσεων στον
Έβρο στον τομέα του πολιτισμού, που αφορούν τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ σε συνεργασία με τους δήμους και τους πολιτιστικούς φορείς και μέσα από τις προτάσεις που θα καταθέσουν, θα δρομολογηθεί ο προγραμματισμός για το επόμενο έτος.

Για τον τομέα του τουρισμού συζητηθήκαν παρεμβάσεις που θα προβάλλουν και θα αναδεικνύουν ξεχωριστά κάθε Περιφερειακή Ενότητα, αλλά και κοινές δράσεις, στο πλαίσιο της συνολικής ανάδειξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Μετά από πρόσκλησή μας πραγματοποιήθηκε αυτή η σύσκεψη που αφορά τους δύο σημαντικούς τομείς για την ανάπτυξη της περιοχής μας, τον τουρισμό και τον πολιτισμό. Συζητήσαμε δράσεις που πρέπει να αναπτύξουμε και να στηρίξουμε για την προβολή και ανάδειξη μέσα από ένα πνεύμα ενιαίας περιφερειακής συνείδησης, αλλά ανταλλάξαμε και απόψεις για την επίλυση καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Γεωργία Νικολάου.

Από την πλευρά του ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης, Τουρισμού-Πολιτισμού, Κωνσταντίνος Παπακοσμάς ανέφερε ότι στόχος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι να συνεχίσει να στηρίζει τις δράσεις πολιτισμού, που είχαν αναπτυχθεί από την πρώην Νομαρχία Έβρου, μέσα στο πλαίσιο των σημερινών οικονομικών δυνατοτήτων.

Επίσης, ο κ. Παπακοσμάς αναφέρθηκε και στο δεκαήμερο τουριστικής προβολής που διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης.

Όπως τόνισε, η έκθεση θα ξεκινούσε στις 2 Ιουνίου, αλλά λόγω των εκλογών, που υπάρχουν στη γείτονα χώρα, η ημερομηνία έναρξης μετατέθηκε για τις 17 Ιουνίου.

«Εμείς ως Περιφέρεια θα προβάλλουμε την περιοχή μας στο σύνολο. Είναι όμως μια χρυσή ευκαιρία για τους επιχειρηματίες του τουρισμού στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, να αξιοποιήσουν την ευκαιρία αυτή και να κλείσουν δουλειές με τους αντίστοιχους Τούρκους τουριστικούς πράκτορες. Αξιοποιώντας το μεγάλο συγκριτικό μας πλεονέκτημα, που είναι η Εγνατία Οδός, θα παρουσιάσουμε την πολύ καλή τουριστική μας υποδομή σε όλη την Περιφέρεια και θα τους καλέσουμε να μας γνωρίσουν, αφού σε ελάχιστο χρόνο μπορούν να απολαύσουν τις δικές μας όμορφες περιοχές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακοσμάς.
Keywords
Τυχαία Θέματα