Προτείνουν στον Ασαντ ελεύθερες εκλογές

Κάποιοι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στη Συρία πρότειναν σήμερα μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Facebook στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών μέσα σε έξι μήνες προκειμένου η χώρα να βγει από την κρίση.

"Θα κερδίσετε τον σεβασμό της σύγχρονης Συρίας αν μπορέσετε να την μετατρέψετε από ένα καθεστώς δικτατορίας σε μία δημοκρατία.
Οι Σύροι θα σας το αναγνωρίσουν και είναι δυνατό να το κάνετε", αναφέρει ένα κείμενο στη σελίδα του Facebook "Συριακή επανάσταση 2011".

λύση είναι απλή: Σταματείστε να πυροβολείτε τους διαδηλωτές, επιτρέψτε τις ειρηνικές διαδηλώσεις, αφαιρέστε όλες τις φωτογραφίες σας και αυτές του πατέρα σας, απελευθερώστε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους, ξεκινήστε εθνικό διάλογο, επιτρέψτε τον πολιτικό πλουραλισμό και διοργανώστε ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές μέσα σε έξι μήνες", συνεχίζει το κείμενο.

Είναι η πρώτη φορά που οι αντικυβερνητικοί κάνουν τόσο λεπτομερείς προτάσεις στον Ασαντ με στόχο να δοθεί ένα τέλος στο άνευ προηγουμένου κίνημα αμφισβήτησης εναντίον του, που έχει μέχρι στιγμής προκαλέσει το θάνατο 708 ανθρώπων, σύμφωνα με την "Επιτροπή Μαρτύρων της Επανάστασης της 15ης Μαρτίου".

"Είστε επικεφαλής της κυβέρνησης τα τελευταία 11 χρόνια και αυτό είναι αρκετό για μία δημοκρατία (...) Δεν είστε ο (λίβυος ηγέτης Μουάμαρ) Καντάφι. Είστε νέος, πολιτισμένος, έξυπνος και ανοιχτόμυαλος. Γιατί θέλετε να συμπεριφέρεστε όπως εκείνος; Γιατί πυροβολείτε εναντίον του λαού σας και των πόλεών σας; Γιατί θέλετε να χύνεται αίμα; Γιατί θέλετε να σπρώξετε τη Συρία στην άβυσσο;", γράφουν οι συντάκτες του κειμένου.

Οι αντικυβερνητικοί πάντως ζητούν από τον Ασαντ να διώξει τους συμβούλους του. "Κύριε πρόεδρε, ξυπνήστε και διώξτε τους συμβούλους σας που θέλουν να διατηρήσουν τις θέσεις τους και να σκοτώσουν τους άλλους. Συμπεριφέρονται όπως οι σύμβουλοι του Καντάφι, δεν πρέπει να τους ακούτε".

"Αν τα κάνετε αυτά θα σώσετε τη Συρία και θα σπείρετε τον φόβο στο Ισραήλ. Διαφορετικά το Ισραήλ θα κερδίσει και η Συρία θα χάσει. Πάντα μιλούσατε για αντίσταση εναντίον του Ισραήλ. Εχει έρθει η ώρα να το κάνετε με τις πράξεις σας και όχι μόνο με τα λόγια", καταλήγει το κείμενο.
Keywords
Τυχαία Θέματα