Υποστήριξη Όρμπαν στα Σκόπια

Την αμέριστη υποστήριξή του στην ευρωπαϊκή προοπτική της ΠΓΔΜ, εξέφρασε ο προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Όρμπαν, μετά τη συνάντηση που είχε, σήμερα, στα Σκόπια, με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.

"Η Μακεδονία ανήκει στην Ευρώπη και είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης να ξεκινήσουν, το συντομότερο δυνατό, οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις.
Η Ουγγαρία, ως προεδρεύουσα χώρα, θα συνεχίσει να διατηρεί υψηλά στην ατζέντα της το ζήτημα της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, όσο πιο σύντομα γίνεται", σημείωσε ο κ. Όρμπαν .

Πρόσθεσε ότι η ΠΓΔΜ έχει λάβει καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) χώρας εδώ και έξι χρόνια και με βάση την πρόοδο που έχει σημειώσει, αξίζει να γίνει μέλος της ΕΕ.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Όρμπαν ανέφερε ακόμη ότι "δεν υπάρχει καμιά λογική και καμιά αιτία να εμποδίζει κάποιος την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων".

Ο κ. Γκρούεφσι εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Όρμπαν για τη συνεχή υποστήριξη που προσφέρει η Ουγγαρία αναφορικά με την ενσωμάτωση της ΠΓΔΜ στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

"Η σημερινή επίσκεψη του κ. Όρμπαν αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα για το ενεργό ενδιαφέρον της ουγγρικής προεδρίας σχετικά με τη διαδικασία διεύρυνσης της ΕΕ, κάτι που για εμάς αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο για τη συνέχιση της υλοποίησης των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, με στόχο την εκπλήρωση του στρατηγικού μας στόχου, που είναι η πλήρης ένταξη της χώρας στην ΕΕ", πρόσθεσε ο κ. Γκρούεφσκι.
Keywords
Τυχαία Θέματα