ΑΚΕΛ: Με καθυστέρηση τα μέτρα της Κυβέρνηση για την ακρίβεια

Γραπτή δήλωση εξέδωσε το ΑΚΕΛ σχετικά με τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε σήμερα η Κυβερνηση

Όπως αναφέρει τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση και σε αντίθεση με τη μέχρι σήμερα διακηρυγμένη θέση της Κυβέρνησης περιλαμβάνουν συνδυασμό οριζόντιων και στοχευμένων μέτρων.

Διαβάστε ακόμη: Ιδού τα 17 κυβερνητικά μέτρα στήριξης των πολιτών- Διαβάστε αναλυτικά

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Με

καθυστέρηση και μετά την τεράστια πίεση της κοινωνίας η Κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη αντιλήφθηκε ότι η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ήταν αναγκαιότητα. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση και -σε αντίθεση με τη μέχρι σήμερα διακηρυγμένη θέση της Κυβέρνησης- περιλαμβάνουν συνδυασμό οριζόντιων και στοχευμένων μέτρων.

Ασφαλώς θα μελετήσουμε τα μέτρα για να διαμορφώσουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα. Ωστόσο, το γεγονός και μόνο ότι η Κυβέρνηση επαναφέρει μέτρα που η ίδια βεβιασμένα κατήργησε μερικούς μήνες προηγουμένως, καταδεικνύουν το λανθασμένο της πολιτικής που ακολούθησε το προηγούμενο διάστημα. Σημειώνουμε επίσης την απόφαση της Κυβέρνησης να αξιοποιήσει μέρος των αυξημένων εσόδων του Κράτους, απόφαση που βρίσκεται σε αντιδιαστολή με τα όσα έλεγαν προηγουμένως.

Παράλληλα, διαφαίνεται ότι η δέσμη μέτρων επικεντρώνεται κατά βάση σε μέτρα βραχυπρόθεσμου ορίζοντα ή μέτρα χωρίς μεγάλη κάλυψη, όπως για παράδειγμα η αδυναμία εκπόνησης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου επιδότησης επιτοκίων που να καλύπτει την πλειοψηφία της κοινωνίας.

Η Κυβέρνηση έχει ευθύνη να υλοποιήσει ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό και να προχωρήσει και σε μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα, με στόχο την συνολική αντιμετώπιση του πληθωρισμού και της ακρίβειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα