Αντιπαράθεση Γεάδη - Ξένιας: «Ο ΔΗΣΥ προωθεί τους ΛΟΑΤΚΙ»-«Είστε ομοφοβικός»

Για το θέμα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης των μαθητών/τριών μίλησαν στο Μεσημέρι και Κάτι η Ξένια Κωνσταντίνου, ο Γεάδης Γεάδη και ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους εκπρόσωπος της ΔΗΠΑ.

Αρχικά ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι «είναι μια σημαντική εξέλιξη η οποία ενδυναμώνει τους ίδιους τους μαθητές, βοηθά την δουλειά των γονιών και δίνει την ευκαιρία στα παιδιά από την προ-δημοτική ηλικία να μάθουν κάποιους βασικούς κανόνες, πως προστατεύονται και να αναπτύξουν τα προσωπικά χαρακτηριστικά και τον εσωτερικό τους κόσμο και να είναι καλύτερα εξοπλισμένοι μεγαλώνοντας ως ενεργότεροι πολίτες».

Ο κος

Γεάδης είπε ότι ήταν το μοναδικό κόμμα που τάχθηκε ενάντια στη ψήφιση της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία. «Μένουν πολλά ερωτηματικά που θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν. Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση γινόταν στα σχολεία, ως εκ τούτου δεν χρειαζόταν η Βουλή να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο το οποίο είναι και αντισυνταγματικό. Κυκλοφορούν πάρα πολλά σενάρια και πάρα πολλά θέματα στο διαδίκτυο τα οποία παραπέμπουν σε διάφορα θέματα τα οποία είναι ακατάλληλα να διδαχτούν στα σχολεία. Μέχρι τον Σεπτέμβρη θεωρώ ότι θα υπάρξουν και τεράστιες αντιδράσεις από τους γονείς. Τι θα λέμε στα παιδιά; Θα μιλάμε για δύο φύλα ή για 64; θα τους λέμε για πατέρα και μητέρα ή για γονέα 1 και γονέα 2;

Στη τοποθέτηση της η κα Κωνσταντίνου είπε ότι είναι πολύ σημαντικό αυτό το ζήτημα λόγω του ότι είχαν πάρα πολλές συζητήσει για περιστατικά που τα παιδιά υπήρξαν θύματα επιτήδειων μέσω διαδικτύου και αυτό όπως επισήμανε φανερώνει την μεγάλη ανάγκη να υπάρχει κατανόηση του ίδιου του παιδιού αναφορικά με το ενδεχόμενο κάποιος να επιχειρήσει να το βλάψει. «Για να υπάρξει αυτό πρέπει να μιλάμε στα παιδιά την γλώσσα της αλήθειας» είπε.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι η Δημοκρατική Παράταξη θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια ούτως ώστε να επιμορφωθούν και να μάθουν τα παιδιά να προστατεύονται.

Στη συνέχεια υπήρξε μια ένταση μεταξύ του κ. Γεάδη και της κας Κωνσταντίνου σχετικά με τον κ. Γεάδη να λέει ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός θέλει μια Κύπρο ανοικτών συνόρων που θα γεμίσει λαθρομετανάστες, που προωθεί την ομοφυλοφιλία, τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα και που θέλει να χαρίσει το βόρειο κομμάτι της Κύπρου στην τουρκική κατοχή με την κα. Κωνστνατίνου να επαναλαμβάνει ότι όλα αυτά είναι ψέματα και να χαρακτηρίζει τον κ. Γεάδη τραγικό. «Λέτε ψέματα, ψέματα, ψέματα». 

Μετέπειτα ο κ. Γεάδης συμπλήρωσε ότι «χωρίς πατρίδα δεν ξέρουμε που ζούμε, χωρίς θρησκεία δεν ξέρουμε γιατί ζούμε και χωρίς οικογένεια δεν ζούμε. Τα πράγματα για εμάς είναι ξεκάθαρα υπάρχουν δύο φύλα ο πατέρας είναι ο άντρας και η μητέρα η γυναίκα ο γάμος είναι η σύζευξη ανδρός και γυναικός και ένα παιδί δικαιούται να μεγαλώσει σε μια φυσιολογική οικογένεια. Δεν πρέπει να πάμε ενάντια στη θέληση της φύση και του θεού».

Η κα Κωνσταντίνου επισήμανε ότι τα παιδιά δεν κινδυνεύουν από τη γνώση αλλά από την άγνοια τονίζοντας ότι είναι καλύτερο να συζητάμε με τα παιδιά.
Κλείνοντας ο κ. Γεάδης είπε, «Τι θα λέμε στα παιδιά; Υπάρχουν δύο βιολογικά φύλα; Ξέρουμε πολύ καλά τι θέλουν να περάσουν με τα 64 φύλα, αύριο τι θα λέμε στα παιδιά; Τα παιδιά είναι ότι πιο ιερό θα πρέπει να τα αφήσουμε στην αγνότητα τους και να τα προστατέψουμε».

Καταλυτικά η κα. Κωνσταντίνου απευθυνόμενη στον κ. Γεάδη είπε «αντιλαμβάνομαι ότι κάποια άτομα φοβούνται το διαφορετικό, ο κύριος Γεάδης είναι πολύ ομοφοβικός αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει σεξουαλική διαπαιδαγώγηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα