Ασταθές τσιμέντο εντοπίστηκε στο βρετανικό κοινοβούλιο

Ανησυχία και για τμήμα του κτιριακού συμπλέγματος που στεγάζει το βρετανικό κοινοβούλιο έχει προκαλέσει ο εντοπισμός τύπου τσιμέντου που θεωρείται ασταθές.

Λίγο πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς την περασμένη εβδομάδα είχε ανακοινωθεί πως περίπου 150 σχολικά κτίρια θα έμεναν κλειστά λόγω κινδύνου κατάρρευσης.

Πρόκειται για κτίρια στα οποία έχει χρησιμοποιηθεί το λεγόμενο Ενισχυμένο Αυτόκλειστο Αεριζόμενο Τσιμέντο (RAAC), το οποίο διαπιστώνεται πως έχει κύκλο ζωής περίπου τριών δεκαετιών, δημιουργώντας μετά από αυτό το διάστημα κινδύνους για τη στατικότητα.

Ακολούθησαν

ανακοινώσεις για ύπαρξη RAAC σε 14 νοσοκομεία, σε αστυνομικά τμήματα και σε αεροδρόμια.

Εκπρόσωπος του κοινοβουλίου δήλωσε αργά τη Δευτέρα πως «στο πλαίσιο συνεχών επιθεωρήσεων ρουτίνας, ταυτοποιήθηκε η ύπαρξη RAAC σε μια περιοχή του Παλατιού του Γουέστμινστερ (που στεγάζει το κοινοβούλιο)».

Ο εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι μηχανικοί επιβεβαίωσαν πως δεν υφίσταται άμεσος στατικός κίνδυνος και πως στα σημεία ανησυχίας θα γίνουν τα απαραίτητα οικοδομικά έργα υποστήριξης.

Πιστεύεται πως το πρόβλημα αφορά νεότερες κτιριακές προσθήκες, του 1974.

Το RAAC, ελαφρύτερος και φθηνότερος τύπος τσιμέντου, είχε χρησιμοποιηθεί ευρέως στη Βρετανία στις πρώτες μεταπολεμικές δεκαετίες.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα