Δεν ανησυχεί η Κυβέρνηση για τη διαχείριση της «Αφροδίτης»

Δεν ανησυχεί την κυβέρνηση δημοσίευμα του Τελ Αβίβ, που θεωρεί δεδομένη την προέκταση του κοιτάσματος ''Αφροδίτη'' στην ΑΟΖ του Ισραήλ και κάνει λόγο για συνεκμετάλλευση.

Το δημοσίευμα είναι της εφημερίδας «Globes» η οποία βλέπει διαφωνίες Κύπρου - Ισραήλ ως προς την επιδιωκόμενη διακρατική συμφωνία, για το διαμοιρασμό και συνεκμετάλλευση κοινών κοιτασμάτων που εκτείνονται μεταξύ των ΑΟΖ

Κύπρου και Ισραήλ.

Η Λευκωσία σύμφωνα με κυβερνητική πηγή θεωρεί ότι δεν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα και πολύ σύντομα θα υπάρξει κατάληξη. Ωστόσο , η «Globes», που επικαλείται πηγές του Υπουργού Ενέργειας της χώρας ισχυρίζεται ότι υπάρχει θέμα καθώς το «Αφροδίτη» εκτείνεται κατά 3% εντός της Ισραηλινής ΑΟΖ και συγκεκριμένα στο τεμάχιο «Γισάϊ» στο οποίο έχουν συμφέροντα δυο πολυεκατομμυριούχοι, που με τη σειρά τους θεωρούν ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και οι γεωτρήσεις για να υπάρχουν πραγματικά δεδομένα.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, η Λευκωσία δεν ανησυχεί με τον Γιώργο Λακκοτρύπη μάλιστα να δηλώνει στην εφημερίδα Φιλελεύθερος δεν υπάρχει πρόβλημα και ότι πριν από 15 μέρες μίλησε με τον Ισραηλινό ομόλογό του. Επίσης τόνισε ότι έχει καθοριστεί συνάντηση σε τεχνικό επίπεδο, σε σχέση και με το θέμα του «Αφροδίτη» στη Λευκωσία στις αρχές Νοεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα