Δεν υπάρχει απόφαση να γίνουν δομές ανηλίκων στην Λακατάμια – «Υπάρχει ανάγκη»

Στο Πρωτοσέλιδο μίλησε η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου, η οποία αναφέρθηκε τόσο για τις δομές ανηλίκων όσο και για τις δομές ενηλίκων ΑμέΑ.

Η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας μιλώντας για τις δομές ανηλίκων στη Λακατάμια ανέφερε ότι «Έχω ακούσει την ανησυχία η οποία υπάρχει στην περιοχή, ωστόσο δεν υπάρχει απόφαση του Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας για να γίνει δομή εκεί. Είναι ανάγκη, υπάρχει, είναι γνωστό για να φεύγουν οι ασυνόδευτοι ανήλικοι από το Πουρνάρα και να μην διαβιούν μαζί με ενήλικες κάτι το οποίο δεν είναι σωστή πρακτική, δεν είναι προς το συμφέρον των

παιδιών. Πρέπει να γίνει μια δομή ενδιάμεση  στην οποία θα φεύγουν τα παιδιά από το Πουρνάρα και να μένουν τα παιδιά ξεχωριστά.

Δεν λήφθηκε η απόφαση που θα γίνει η δομή. Έχει βρεθεί ο φορέας υλοποίησης και είναι ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, με διεθνής στάνταρ και κριτήρια τα οποία εφαρμόζονται προς το συμφέρον των δικαιωμάτων των παιδιών. Δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση και φυσικά πριν παρθεί η οποιαδήποτε απόφαση θα υπάρξει ενημέρωση, οπουδήποτε και αν αυτό γίνει και των κατοίκων της περιοχής, και των τοπικών αρχών και διαβούλευση».

Αναφερόμενη στις υπάρχουσες στέγες ενηλίκων, δήλωσε ότι «έχω πάει επιτόπου σε στέγες ηλικιωμένων οι οποίες είναι χαμηλού κόστους αλλά και σε άλλες, Ναι, υπάρχει δουλειά που πρέπει να γίνει και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε. Δεν περιμένουμε με σταυρωμένα τα χέρια μέχρι να εκπονηθεί το σχέδιο δράσης, δουλεύουμε έτσι ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες.

Παρόλα αυτά, ανέφερε ότι υπάρχουν και στέγες πρότυπα «δεν σας κρύβω ότι τα θεωρούμε καλές πρακτικές, αντλούμε από αυτές και μελετούμε και καλές πρακτικές από το εξωτερικό, έτσι ώστε να βελτιώσουμε τα πάντα όσο αφορούν την ενεργό γήρανση».

Η χθεσινή απόφαση του Υπουργικού που αφορά την αγορά 5 κτιρίων που θα χρησιμοποιηθούν ως δομές 24ωρης φροντίδας ενήλικων ατόμων με αναπηρίες είναι η υλοποίηση ενός μεγάλου κοινωνικού έργου η οποία εντάσσεται στο σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Όσο δύσκολο και αν είναι θα το υλοποιήσουμε, είναι μια τεράστια ευκαιρία για την Κυπριακή Δημοκρατία να αύξηση τις δομές των κοινωνικών παροχών, δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ και δε θα χαθεί.

Είναι 5 καινούργιες κατοικίες για ενήλικους ΑμεΑ και θα ενισχύσει τις υφιστάμενες δομές όπου οι ανάγκες είναι αυξημένες. Το Υφυπουργείο κοινωνικής πρόνοιας δεν πρόκειται ποτέ να αφήσει κανένα αβοήθητο. Η προσπάθεια είναι η δημιουργία μικρών δομών για να αποφεύγετε η δρυματοποίηση με πάρα πολλά άτομα μέσα για να υπάρχει η αίσθηση της κατοικίας, ανέφερε η Μαριλένα Ευαγγέλου.

Δείτε το απόσπασμα:

Διαβάστε επίσης:

Τεχνικά προβλήματα καθυστερούν το κόκκινο κουμπί – «Θέλουμε να εφαρμοστεί»

Υπουργικό: «Πράσινο» στην ανέγερση πέντε δομών 24ωρης φροντίδας ενήλικων ΑμεΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα