Δίκη Τσιτάν: Δεσμοφύλακας παραδέχθηκε την ύπαρξη ναρκωτικών από το 1987

Άλλη μία παραδοχή για εμπόριο ναρκωτικών και χρήση κινητών τηλεφώνων εντός των κεντρικών φυλακών, έγινε σήμερα στα πλαίσια αντέξετασης δεσμοφύλακα, ο οποίος κατέθεσε χθες ως μάρτυρας κατηγορίας για την υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του κατάδικου Τανσού Τσιτάν εντός των κεντρικών φυλακών.

- Δικηγόρος Κατηγορούμενου 1

Κύριε Μάρτυρα γνωρίζετε αν στις κεντρικές φυλακές υπάρχει πρόβλημα εμπορίας ναρκωτικών εντός των φυλακών;

- Μάρτυρας Κατηγορίας - Δεσμοφύλακας

Υπάρχει πρόβλημα που το 1987. Κατά καιρούς αυξάνετουν το πρόβλημα ή εμειώνετουν .

-Δικηγόρος

Κατηγορούμενου 1

Γνωρίζετε κατά πόσο το θύμα ο Τανσού Τσιτάν ενεχόταν σε εμπορία ναρκωτικών;

-Μάρτυρας Κατηγορίας - Δεσμοφύλακας

Όχι. Δεν γνωρίζω.

Και οι παραδοχές του δεσμοφύλακα δεν έμειναν μέχρι εκεί.

-Δικηγόρος Κατηγορούμενου 1

Καταρχήν γνωρίζεις εάν υπάρχει πρόβλημα με κινητά τηλέφωνα στις Κεντρικές Φυλακές; Το 2022 ή όταν υπηρετούσες;

-Μάρτυρας Κατηγορίας - Δεσμοφύλακας

Το πρόβλημα με τα κινητά έχει την ίδια απάντηση με τα ναρκωτικά. Από το 1987, μπορεί λίγο μετά το '87 το 90'-91', υπήρχαν κατά διαστήματα κάποτε αυξάνονταν κάποτε μειώνονταν.

Όσον αφορά στους απενεργοποιητές των κινητών τηλεφώνων, ο δεσμοφύλακας ανέφερε ότι από το 2008 προσπαθούν να τους εγκαταστήσουν.

Το 2017 προσπάθησαν να τους ενεργοποιήσουν, ωστόσο μέχρι σήμερα οι απενεργοποιητές βρίσκονται στα ντουλάπια.

Κατά τη διαδικασία  της αντεξέτασης ο μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε μηνύματα που γράφονται από συναδέλφους του εις βάρος του, κατηγορώντας τον με το επίθετο του χαφιέ.

1ο μήνυμα : Ο αγαπητός και αξιολάτρευτος συνάδελφος Παναγιώτης Τσολιάς καλέστηκε ως μάρτυρας. Η κατάθεση που έδωσε ήταν ενάντια στους συναδέλφους του.

2ο μήνυμα:  Ώσπου έχουμε υψηλόβαθμους ρουσφέτες εν θα αλλαχτεί τίποτε. Η σιωπή ισούται με την συνενοχή και όσον επικρατεί αυτά θα έχουμε. Τίποτε δηλαδή.

3ο μήνυμα: Αυτή η προδοσία είναι η χειρότερη από όλων των ειδών προδοσιών. Όχι μόνο δεν υποστηρίζει το συνάδελφο του αλλά καταθέτει και εναντίον του υποστηρίζοντας την αντίθετη πλευρά. Αυτό είναι ότι χειρότερο.

Ο δεσμοφύλακας παραδέχθηκε μεταξύ άλλων ότι, πολλές φορές δεν τηρείται το πρωτόκολλο από τους δεσμοφύλακες όπως πρέπει, όπως για παράδειγμα όταν οι κρατούμενοι βρίσκονται με άδεια συνοδείας υποχρεούνται να φορούν χειροπέδες εντός του οχήματος μεταφοράς, κάτι το οποίο δεν γίνεται ποτέ.

Διαβάστε επίσης: Δίκη Τσιτάν: Νέες αποκαλύψεις για την άγρια δολοφονία εντός Φυλακών

Keywords
Τυχαία Θέματα