Ειδικές ρυθμίσεις λόγω οδικών εργασιών σε Λάρνακα, Λεμεσό και Αμμόχωστο

To Tμήμα Δημοσίων Έργων ανακοινώνει οδικές εργασίες στις Επαρχίες Λάρνακας, Λεμεσού και Αμμοχώστου, κατά τις οποίες θα ισχύσουν ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα: 

1. Εργασίες εγκατάστασης νέων καλωδίων φώτων τροχαίας στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή, στη Λάρνακα

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότιτην Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023, μεταξύ των ωρών 09:00 – 13:00, στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή, στη φωτοελεγχόμενη συμβολή της με την οδό Λεωνίδα Κιούππη στη Λάρνακα,θα διεξάγονται

εργασίες εγκατάστασης νέων καλωδίων φώτων τροχαίας από ιδιωτική εταιρεία.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα κλείνουν εναλλάξ οι επηρεαζόμενες λωρίδες της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή και η διακίνηση της τροχαίας κίνησης θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας με τη βοήθεια κατάλληλης σήμανσης.

2. Εργασίες τοποθέτησης δικτύου καμερών τροχαίας στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας - Κοφίνου

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότιτην Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023, μεταξύ των ωρών 07:00 – 10:00, στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας - Κοφίνου, εντός του κυκλικού κόμβου «Καλού Χωριού», θα διεξάγονται εργασίες τοποθέτησης δικτύου καμερών τροχαίας από ιδιωτική εταιρεία.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα κλείνουν εναλλάξ οι επηρεαζόμενες λωρίδες στην κατεύθυνση προς αεροδρόμιο Λάρνακας και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα με τη βοήθεια κατάλληλης σήμανσης.

3. Εργασίες σκουπίσματος σε τμήματα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Πάφου

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, τη Δευτέρα 23 και την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, σε τμήματα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Πάφου με κατεύθυνση προς Πάφο καθώς επίσης την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023, μεταξύ των ωρών 09:00 - 15:00, με κατεύθυνση προς Λεμεσό, θα εκτελούνται εργασίες σκουπίσματος, από τον κόμβο Ερήμης μέχρι τη γέφυρα της Πέτρας του Ρωμιού, συμπεριλαμβανομένων και των κόμβων του αυτοκινητόδρομου.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών θα εφαρμόζονται τα ακόλουθα:

     I.     Η λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 200μ. περίπου στη μία κατεύθυνση μόνο ανά πάσα στιγμή και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

    II.     Η μία λωρίδα κυκλοφορίας των συνδετήριων δρόμων των κόμβων θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 100μ. περίπου στη μία κατεύθυνση μόνο ανά πάσα στιγμή και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

4. Εργασίες συντήρησης οδοστρώματος σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας - Λεμεσού

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023, μεταξύ των ωρών 06:30 - 16:30,θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας - Λεμεσού, από την έξοδο Μονής μέχρι την έξοδο Πεντακώμου με κατεύθυνση προς Λευκωσία.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, τμήμα του αυτοκινητόδρομου μήκους 3χιλ. περίπου μεταξύ Μονής και Πεντακώμου με κατεύθυνση προς Λευκωσία θα είναι κλειστό και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, το οποίο θα λειτουργεί με αμφίδρομη κίνηση.

5. Εργασίες αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης στην ευρύτερη περιοχή Λάρνακας και Αμμοχώστου

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, από τις 6 Σεπτεμβρίου 2023 ξεκίνησαν οι εργασίες αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης από ιδιωτική εταιρεία σε 33 φωτοελεγχόμενες συμβολές και 12 διαβάσεις πεζών τύπου Pelican στην ευρύτερη περιοχή Λάρνακας και Αμμοχώστου, με νέου τύπου χαμηλής κατανάλωσης (Extra Low Voltage-ELV) με λαμπτήρες LED, σύστημα καταμέτρησης εναπομείναντα χρόνου (Pedestrian Countdown) και σύστημα ζήτησης τύπου αφής για πεζούς.

Οι εργασίες αντικατάστασης του εξοπλισμού σε κάθε σημείο θα ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας, εκτός απροόπτου, και κατά τη διάρκεια των εργασιών οι φωτοελεγχόμενες συμβολές και οι διαβάσεις πεζών θα παραμένουν εκτός λειτουργίας, εκτός και αν κριθεί αναγκαίο να τοποθετούνται προσωρινά φώτα τροχαίας.

Την εβδομάδα 23 – 29 Οκτωβρίου 2023, θα διεξάγονται εργασίες στις συμβολές/διαβάσεις πεζών:

Λεωφ. Γ. Κρανιδιώτη / Hamit Bey (Φώτα Τροχαίας, Λάρνακα).
Λεωφ. Γ. Παπαδοπούλου / Α. Κοραή (Φώτα Τροχαίας, Αμμόχωστος) .
Λεωφ. Νησί / Σ. Χατζηπροκοπίου (Φώτα Τροχαίας, Αμμόχωστος).
Λεωφ. Αρχ. Κυπριανού / Μακάριου Γ’ (Φώτα Τροχαίας, Λάρνακα).
Λεωφ. Αρτέμιδος / Φανερωμένης (Φώτα Τροχαίας, Λάρνακα).
6. Εργασίες κλαδέματος στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, τα Σαββατοκύριακα 4 με 5 Νοεμβρίου 2023, 11 με 12 Νοεμβρίου 2023 και 18 με 19 Νοεμβρίου 2023, μεταξύ των ωρών 6:30 - 13:00, στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου, στο τμήμα από τον κυκλικό κόμβο Νέου Λιμανιού μέχρι την έξοδο Ερήμης, θα εκτελούνται εργασίες κλαδέματος εντός της κεντρικής νησίδας από το Τμήμα Δασών. 

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών θα κλείνει τμηματικά η λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας σε μήκος 200μ. περίπου και στις δύο κατευθύνσεις και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη λωρίδα βραδείας κυκλοφορίας.

7. Εργασίες συντήρησης οδοστρώματος σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας - Λεμεσού

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023, μεταξύ των ωρών 06:30 - 16:30,θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας - Λεμεσού, από την έξοδο Μονής μέχρι την έξοδο Πεντακώμου με κατεύθυνση προς Λευκωσία.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών τμήμα του αυτοκινητόδρομου μήκους 3χιλ. περίπου μεταξύ Μονής και Πεντακώμου με κατεύθυνση προς Λευκωσία θα είναι κλειστό και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας το οποίο θα λειτουργεί με αμφίδρομη κίνηση.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και υπομονή και συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα