Έναρξη διαβούλευσης για το Σχέδιο Δράσης για Ένταξη και Συμπερίληψη Μεταναστών

Τη διεξαγωγή δημόσιας διαβούλευσης για τη διαμόρφωση του Σχεδίου Δράσης για την Ένταξη και την Κοινωνική Συμπερίληψη των Μεταναστών 2024 – 2026, ανακοίνωσε σήμερα το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης προγραμματίζονται συνολικά τρεις εκδηλώσεις. Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου 2024 στη Δημοσιογραφική Εστία, στη Λεωφόρο ΡΙΚ 12 στην Αγλαντζιά. Η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 3 Απριλίου

2024 στον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας, στη Λεωφόρο Φανερωμένης 62 στη Λάρνακα. Η τρίτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 Απριλίου 2024 στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης», στην οδό Πάνου Σολομωνίδη 8 στη Λεμεσό. Όλες οι εκδηλώσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στις 09:00 και θα διαρκέσουν περίπου μέχρι τις 17:00. Οι εγγραφές ξεκινούν στις 08:30.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, την εκδήλωση στη Δημοσιογραφική Εστία θα χαιρετήσει ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου, ενώ στις εκδηλώσεις στη Λάρνακα και τη Λεμεσό θα χαιρετήσουν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών δρ Ελίκκος Α. Ηλία και η Διευθύντρια του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης Μαρία Αδαμίδου.

Μετά τους χαιρετισμούς θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του Σχεδίου Δράσης από Λειτουργό του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης, ενώ στη συνέχεια θα διεξαχθεί συζήτηση σε θεματικές ομάδες για τις δράσεις που περιέχονται στο Σχέδιο Δράσης με τη βοήθεια συντονιστή ή συντονίστριας.

Μέσα από τη διεξαγωγή γόνιμου και δημοκρατικού διαλόγου, οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες θα έχουν την ευκαιρία να συνδιαμορφώσουν τις δράσεις του Σχεδίου Δράσης στα πλαίσια της συμμετοχικής δημοκρατίας και της ενεργούς πολιτότητας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα