Έρχεται νέα υποδόρια ένεση για καρκίνο–Μείωση χρόνου και βελτίωση ζωής ασθενών

Νέα υποδόρια ένεση έρχεται να βελτιώσει τη ζωή των ασθενών με καρκίνο και να μειώσει το χρόνος τους στις μονάδες χημειοθεραπείας. 

Μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και κάτι ο Επίκουρος καθηγητής φαρμακολογίας της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ Νικόλα Διέτη ανέφερε ότι «αλλαγή στη χορήγηση ενός αντικαρκινικού φαρμάκου, που δίνεται σε διάφορους καρκίνους για θεραπεία όπως καρκίνο του πνεύμονα, του στήθους, του ήπατος κλπ.

Αυτό το φάρμακο δινόταν μέχρι σήμερα ως ενδοφλέβια μετάγγιση. Αυτό είναι

αρκετές ενέσεις σε μεγάλο χρονικό διάστημα παίρνει έως και μια ώρα η μετάγγιση αυτή, είναι δύσκολη καθώς οι γιατροί και οι νοσοκόμες δυσκολεύονται να βρουν φλέβα του ασθενούς. Έχει πολλές επιπλοκές και παρενέργειες».

Επιπρόσθετα ανέφερε ότι «έρχεται τώρα μια νέα τεχνολογία, η οποία εγκρίθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία μετατρέπει αυτή την μετάγγιση σε μια απλή υποδόρια ένεση. Αυτό μειώνει το χρόνο σε επτά λεπτά, είναι πολύ πιο εύκολο να κάνεις μια υποδόρια ένεση, μειώνονται και κάποιες επιπλοκές, βελτιώνεται πάρα πολύ η εμπειρία των ασθενών καθώς μειώνεται ο χρόνος στις μονάδες χημειοθεραπείας και στο νοσοκομείο.

Με αυτή τη νέα τεχνολογία, που πιστεύουμε ότι σιγά σιγά θα αρχίσει να πηγαίνει και στις άλλες ενδοφλέβιες ενέσεις αντικαρκινικών φαρμάκων, θα μειώσουμε κατά πάρα πολύ την πίεση μέσα στις μονάδες χημειοθεραπείας αλλά και  τη βελτίωση των ασθενών».

Τέλος, σύμφωνα με τον Δρ Νικόλα Διέτη, προς το παρόν η υποδόρια ένεση έχει εγκριθεί μόνο στη Βρετανία και πολύ σύντομα θα έχουμε και αυτή την έκδοση και Πανευρωπαϊκά, ελπίζοντας ότι αυτό θα μεταφραστεί σε μια χρήση και στην Κύπρο.

Δείτε το απόσπασμα:

Keywords
Τυχαία Θέματα