Νικόλας: Το κατεστημένο δεν έχει συγχωρήσει στον ΠτΔ ότι κέρδισε τις εκλογές

«Χρήσιμη κι εποικοδομητική» χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι στην ατζέντα της συνάντησης περιλήφθηκαν ο τρόπος που λειτουργεί η κυβέρνηση, η κυβερνητική συνεργασία, οι προτεραιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και οι τρόποι που θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερος συντονισμός και καλύτερη συνεννόηση μεταξύ κυβέρνησης και ΔΗΚΟ.

Ερωτηθείς

για έρευνα που δημοσιεύθηκε χθες και καταγράφει πτώση της δημοφιλίας του Νίκου Χριστοδουλίδη, είπε ότι οι δημοσκοπήσεις είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, οφείλουμε να τις μελετούμε με ενδιαφέρον».

Παραδέχθηκε, την ίδια ώρα, ότι έγιναν λάθη σε ό,τι αφορά στην υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος από την κυβέρνηση, ωστόσο, επεσήμανε, «τα λάθη αυτά δεν έχουν ζημιώσει τη χώρα». Όπως προσέθεσε, έγιναν λανθασμένες επιλογές και λάθη διοίκησης.

Παρ’ όλα αυτά, σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος, «το κατεστημένο δεν έχει συγχωρήσει στον Χριστοδουλίδη ότι κέρδισε τις Προεδρικές Εκλογές».

Σε ρυθμούς προεκλογικής το ΔΗΚΟ

Σε ερώτηση σχετικά με τις επερχόμενες Δημοτικές και Ευρωεκλογές, ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι βρισκόμαστε στις αρχές μιας τετράμηνης προεκλογικής περιόδου, στο τέλος της οποίας τα δεδομένα δεν θα είναι τα ίδια.

«Οι ΔΗΚΟϊκοί έχουν αποδείξει ότι συσπειρώνονται στην κάλπη», είπε, και δίνουν απάντηση στον λαϊκισμό και τον φασισμό.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ σημείωσε ότι «μέσα στις επόμενες εβδομάδες κλειδώνουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος », υποδεικνύοντας ότι οι επερχόμενες εκλογές «δεν θα είναι μία απλή εκλογική διαδικασία», με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στην αποχή που θα παρατηρηθεί.

Όπως είπε, είναι διαφορετικές εκλογές και «οι πολιτικές συνεργασίες έχουν τη σημασία τους, ωστόσο το ΔΗΚΟ απασχολεί τι θέλουν οι δημότες».

«Να δούμε τη μεγάλη εικόνα»

Σε ό,τι αφορά στις συζητήσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα, είπε ότι αυτές γίνονται αποσπασπατικά και πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα.

«Ποιοι έχουν την ευθύνη για το κόστος του ρεύματος σήμερα; Υπάρχουν ευθύνες και αυτές οι ευθύνες δεν βαραίνουν την κυβέρνηση που παρέλαβε αυτό το μαύρο χάλι», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπαδόπουλος υπέδειξε ότι «η επιδότηση του ρεύματος δεν είναι η λύση, η λύση είναι η μείωση του κόστους».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα όπως το μεταναστευτικό και τις εκποιήσεις, δηλώνοντας ότι το ΔΗΚΟ θα συνεχίσει να στηρίζει «τον ΠτΔ, τους υπουργούς και την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος». «Πιστεύουμε ότι θα είναι ωφέλιμο για την Κύπρο», είπε.

Για τον σφετερισμό, είπε ότι «πρέπει να σταλεί το μήνυμα ότι ο η αγοραπωλησία περιουσιών δεν πρέπει να μείνει χωρίς απάντηση, και ότι τέτοιες ενέργειες είναι παράνομες και έχουν επιπτώσεις.

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, λέγοντας ότι είναι θετικός ο διορισμός της Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, ως απεσταλμένης, ωστόσο, πρέπει να δούμε τι λέει η Τουρκία.

Δεν υπάρχει συμφωνημένο πλαίσιο, σημείωσε, με τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας να είναι δύσκολα.

Διαβάστε επίσης: Xάμπας: Συνάντηση με ΠτΔ ζήτησαν οι αγρότες - «Ο ξεσηκωμός ξεκίνησε από Κύπρο»

Keywords
Τυχαία Θέματα