Οδηγίες για δίωξη ιδιοκτήτη ζωολογικού πάρκου για παράνομη κατοχή δύο αρκούδων

Οδηγίες για καταγγελία του θέματος στην Αστυνομία και αποστολή επιστολής προς τη Νομική Υπηρεσία για καταχώρηση αγωγής και δίωξης εναντίον ιδιοκτήτη ζωολογικού πάρκου στην επαρχία Λευκωσίας, για παράνομη κατοχή δύο αρκούδων χωρίς τις απαραίτητες άδειες, έδωσε ο Διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, Χριστόδουλος Πίπης.

Όπως ανέφερε ο ίδιος στο Μεσημέρι και Κάτι, η υπόθεση υπέπεσε στην αντίληψη της Υπηρεσίας στις 16 Αυγούστου και δόθηκαν οδηγίες για επιτόπιο έλεγχο, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε η ύπαρξη των δύο αρκούδων.

Ο ιδιοκτήτης ισχυρίστηκε ότι τις κατείχε τα

τελευταία πέντε χρόνια και διέθετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα, ωστόσο, μετά από επανειλημμένες προσπάθειες για παρουσίασή τους στους λειτουργούς, διαπιστώθηκε ότι δεν τα κατείχε.

Σε παρέμβασή του για το θέμα, ο Πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα, Κυριάκος Κυριάκου, έκανε λόγο για μη εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας και σε δεύτερη περίπτωση εισαγωγής Jaguar, τα οποία εν τέλει εξήχθησαν και πέθαναν, με την Κύπρο να γίνεται «παγκόσμια ρεντίκολο».

Όπως είπε, «από το 2017, δεν του είχαν εκδώσει άδεια λειτουργίας ζωολογικού κήπου και του αφαίρεσαν και την άδεια εμπόρου».

Keywords
Τυχαία Θέματα