«Πέφτει» ο υδράργυρος - Πιο κάτω από τις κανονικές η θερμοκρασία το Πάσχα

Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει το Τμήμα Μετεωρολογίας από τη Μεγάλη Παρασκευή, με τον υδράργυρο να αναμένεται να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες θερμοκρασίες για την εποχή, την Κυριακή του Πάσχα.

Μάλιστα, την Κυριακή του Πάσχα, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά, αλλά σταδιακά

θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, σε αρκετές περιοχές. Το βράδυ της Κυριακής, ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί αισθητά.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας αναμένεται κατά διαστήματα να είναι αυξημένες.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ για να καταστούν αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά αργότερα μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 25 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά στα παράλια μέτριοι και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Τη Μεγάλη Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Το Μεγάλο Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που στα δυτικά θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Την Κυριακή του Πάσχα, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά, αλλά σταδιακά θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, σε αρκετές περιοχές. Το βράδυ, ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί αισθητά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο σταδιακά μικρή πτώση, ενώ την Κυριακή θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Διαβάστε επίσης: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση μοτοσικλετιστής μετά από τροχαίο στη Λάρνακα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πέφτει, #45 Πιο, Πάσχα,peftei, #45 pio, pascha