Πρωτεύσας στην Εσπερινή Τεχν.Σχολή: «Δεύτερη ευκαιρία» η φοίτηση μου

Μόνο κερδισμένος θα βγει όποιος αποφασίσει να ξαναπάει σχολείο, ανέφερε ο Χρήστος Ντούτσης, απόφοιτος της Εσπερινής Τεχνικής Σχολής Πάφου, ο οποίος πρώτευσε και παρέλαβε μαζί με τους υπόλοιπους μαθητές το απολυτήριό του, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης την Τετάρτη. Το γεγονός ότι η πολιτεία τους δίνει αυτή την πολύτιμη δεύτερη ευκαιρία, είναι πραγματικά τεράστιας σημασίας, είπε.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Εσπερινής Τεχνικής Σχολής είναι εργαζόμενοι, οικογενειάρχες, με υποχρεώσεις και ευθύνες που πρέπει να φέρουν εις πέρας παράλληλα με τις σχολικές τους υποχρεώσεις, είπε

μιλώντας στην εκδήλωση.

Είναι άνθρωποι, συνέχισε, που για κάποιο λόγο είτε αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σχολείο, είτε δεν είχαν αντιληφθεί τότε την σημασία της ολοκλήρωσής του. Αυτή η δεύτερη ευκαιρία είναι πραγματικά τεράστιας σημασίας, όπως και το γεγονός ότι όντας πια συνειδητοποιημένοι, πριν από τρία ή περισσότερα χρόνια, αυτός και οι συμμαθητές του αποφάσισαν να περάσουν το κατώφλι της Σχολής και να αξιοποιήσουν αυτή την δεύτερη ευκαιρία.

Το απολυτήριο, συνέχισε ο κ. Ντούτσης, δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, που θα τους φανούν χρήσιμα στην πορεία της επαγγελματικής τους εξέλιξης. 

Κάλεσε τέλος όσους σκέφτονται να φοιτήσουν στην Εσπερινή Τεχνική Σχολή Πάφου να το τολμήσουν. «Το σχολείο είναι εδώ και είναι η δεύτερη ευκαιρία» είπε για να προσθέσει πως ποτέ δεν είναι αργά για κανέναν.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκαν τα απολυτήρια στους αποφοίτους της Εσπερινής Τεχνικής Σχολής Πάφου που απόκτησαν ειδικότητα. Στους κόπους και τη μεγάλη προσπάθεια των σπουδαστών και του επιστημονικού δυναμικού, αναφέρθηκε η Διευθύνουσα της Σχολής Άννα Σταυρινίδου Ιερίδη. Κάλεσε παράλληλα τους απόφοιτους να συστήσουν και σε άλλους νέους, αλλά και μεγαλύτερους, την Εσπερινή Τεχνική Σχολή ως μια «ρεαλιστική επιλογή», καθώς με τις γνώσεις που λαμβάνουν, καθίστανται ικανοί να αντιμετωπίσουν κάθε τεχνικό θέμα που προκύπτει στην καθημερινότητά τους.

Πηγή:ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα