Ρ.Σούπερμαν: Χαμηλό το ποσοστό γυναικών βουλευτών που συμμετέχουν στην ΚΣΜ

Το ποσοστό γυναικών μελών των κοινοβουλίων τα οποία συμμετέχουν στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου (ΚΣΜ), φθάνει μόλις στο 23% ανέφερε η βουλευτής, Ρίτα Θεοδώρου Σούπερμαν. Κατά τις εργασίες του Δημοκρατικού Φόρουμ Αθηνών μίλησε επίσης για τo ρόλο της ΚΣΜ, στη δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος για διεξαγωγή παραγωγικού διαλόγου προς ενδυνάμωση της συνεργασίας για επίτευξη ειρήνης, ασφάλειας και οικονομικής ανάπτυξης στην περιοχή της Μεσογείου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής,

κατά τις εργασίες του Φόρουμ η Κύπρια βουλευτής αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η δημοκρατία σήμερα σημειώνοντας το χαμηλό ποσοστό γυναικών μελών των κοινοβουλίων τα οποία συμμετέχουν στην ΚΣΜ. Πρόσθεσε ότι η ΚΣΜ καταβάλλει άοκνες προσπάθειες για αναβάθμιση των γυναικών στην πολιτική ζωή.

Αναφερόμενη στην ενίσχυση της ίσης εκπροσώπησης, η κ. Θεοδώρου Σούπερμαν είπε ότι η ΚΣΜ παρέχει 5 ψήφους σε αντιπροσωπείες που αποτελούνται και από τα δύο φύλα και μία μόνο ψήφο σε αντιπροσωπίες που εκπροσωπούνται μόνο από μέλη ενός φύλου.

Η κ. Θεοδώρου Σούπερμαν «αναφέρθηκε ακόμα στην παροχή από την ΚΣΜ προς τον ΟΗΕ, περιφερειακής επισκόπησης των νομοθετικών μέτρων που ενδείκνυται να ληφθούν στο πλαίσιο της διαδικασίας αναθεώρησης της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών κατά του Διεθνούς Οργανωμένου Εγκλήματος, Σύμβαση του Παλέρμο.

Εξάλλου, η Κύπρια βουλευτής, «θα συμμετάσχει σε επιπλέον συνάντηση της ως άνω Ομάδας την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 και την ίδια ημέρα θα συμμετάσχει επίσης σε πρόγευμα εργασίας, κατά τη διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν θέματα σχετικά με την κυβερνοασφάλεια.

Οι εργασίες του Φόρουμ λήγουν την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023.

Διαβάστε επίσης: Γ. Ελεγκτής: Ο χρόνος ανάκτησης παράτυπης χορηγίας προς κόμματα λήγει το 2024

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα