Τατάρ: Μας καταδικάσουν σε μια συμφωνία που δεν θέλουμε

Η Kıbrıs (21.11.23) γράφει ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, παρευρέθηκε σε χοροεσπερίδα στο Λονδίνο που διοργάνωσε το Βρετανικό Συμβούλιο Τουρκοκυπριακών Ενώσεων με αφορμή την 40ή επέτειο από την ίδρυση του ψευδοκράτος και υποστήριξε πως η ελληνοκυπριακή πλευρά προσπαθεί να τους καταδικάσει σε μια συμφωνία που δεν θέλουν.

Όπως αναφέρει ο ΓΤΠ, η χοροεσπερίδα, στην οποία υπήρχαν σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Grand Palace, και σε αυτή παραβρέθηκε επίσης ο πρέσβης της Τουρκίας στην Βρετανία, Οσμάν Κοράι και η «αντιπρόσωπος

της ΤΔΒΚ» στο Λονδίνο, Τσιμέν Κεσκίν.

Μιλώντας στην δεξίωση, ο Τατάρ υποστήριξε ότι ο τουρκοκυπριακός «λαός» υπέφερε για πολλά χρόνια, αλλά απέκτησε το «κράτος» του και σήμερα συνεχίζει τον δρόμο του με το «κράτος» του ακόμα πιο δυνατό.

Ισχυρίστηκε ότι όσοι ζητούν σήμερα συνομιλίες για συμφωνία στην Κύπρο, «ταξιδεύουν από πόρτα σε πόρτα, διαμαρτύρονται και εργάζονται για να μπλοκάρουν τον δρόμο» των Τουρκοκυπρίων.

«Μας καλούν να μας καταδικάσουν σε μια συμφωνία που δεν θέλουμε, αλλά θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε αυτόν τον έντιμο δρόμο για μια λύση βασισμένη στη συνεργασία δύο κρατών χωρίς να εγκαταλείψουμε την ανεξαρτησία και την ελευθερία, ακόμη και αν αυτό είναι ενοχλητικό», υποστήριξε.

Αναφέροντας ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τους υποστήριξε, άνοιξε την κλειστή πόλη του Βαρωσιού, έθεσε τη λύση των «δύο κρατών» στο τραπέζι και ανέπτυξε τη νέα πολιτική, ο Τατάρ δήλωσε ότι δεν θέλει να φύγει ποτέ ο τουρκικός στρατός από το νησί.

«Ως Τουρκοκύπριοι δεν είμαστε καταδικασμένοι σε μια συμφωνία», είπε, προσθέτοντας ότι το «κράτος» τους ζει εδώ και 40 χρόνια και «η διεθνής του αναγνώριση αυξήθηκε με την υποστήριξη της Τουρκίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα