Τουρκικά ΜΜΕ: Έκανε «θραύση» στην Ελλάδα και την Κύπρο η πρώτη πτήση του ΚΑΑΝ

Το πρώτο του βλέμμα ο τουρκικός τύπος, μετά τη δοκιμαστική πτήση του ΚΑΑΝ, το έριξε αμέσως στον ελληνικό τύπο και το ETHNOS.gr για το τί έγραψαν οι Έλληνες για το νέο αμυντικό επίτευγμα της Τουρκίας.

“Η πρώτη πτήση του KAAN έκανε θραύση στα ελληνικά μέσα σε λίγη ώρα”, σχολιάζουν προτάσσοντας τη φωτογραφία με το δημοσίευμα στο Εθνος, ενώ άλλα φιλο-κυβερνητικά τουρκικά ΜΜΕ γράφουν “Πανικός «ΚΑΑΝ» στον ελληνικό Τύπο” και “Τίτλοι φόβου στην Ελλάδα”.

"Ο Βασιλιάς των

Βασιλιάδων"

“Η Μαρία Ζαχαράκη, ανταποκρίτρια της ελληνικής εφημερίδας Έθνος στην Τουρκία, δήλωσε σε αποκλειστικό (sic) ρεπορτάζ ότι το KAAN μπορεί να συνεργαστεί με την τεχνητή νοημοσύνη και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. "Το KAAN, ένα από τα μεγαλύτερα έργα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, συνοδευόταν από ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16 κατά τη διάρκεια της πτήσης", αναφέρουν.

Τα τουρκικά ρεπορτάζ συνεχίζουν:

“Η Ζαχαράκη δήλωσε επίσης ότι το KAAN θα μπορεί να συμμετέχει σε κοινές επιχειρήσεις με UAVs και UCAVs και θα είναι ικανό για βολές ακριβείας αέρος-αέρος με πυραύλους νέας γενιάς. Το ειδησεογραφικό άρθρο περιλάμβανε επίσης το όνομα που επιλέχθηκε για το αεροσκάφος και ανέφερε ότι KAAN σημαίνει ‘Ηγεμόνας’ ή "Βασιλιάς των Βασιλέων". Στην είδηση που παρουσιάστηκε με τον τίτλο "Το νέο τουρκικό μαχητικό πέταξε - Μπορεί να συνεργαστεί με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τεχνητή νοημοσύνη", σημειώνεται ότι οι Ρώσοι, που δεν έχασαν χρόνο, προσέφεραν συνεργασία για το KAAN στην Τουρκία”.

Τα τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρονται συνοπτικά στο τί έγραψαν κι άλλες ελληνικές ιστοσελίδες που αναδεικνύουν το θέμα, όπως το Πρώτο Θέμα και το Πενταπόσταγμα.

Διαβάστε επίσης: ΚΑΑΝ: Την πρώτη του πτήση πραγματοποίησε το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος

Keywords
Τυχαία Θέματα