Η Nova στηρίζει μέσω της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου τη Διημερίδα για την Εξωστρέφεια της Ελληνικής Ταινίας: «Riding the Greek Wave»

Δελτίο Τύπου: H Nova, ως Μέγας Χορηγός των δράσεων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, στηρίζει τη διημερίδα που διοργανώνει σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, με αντικείμενο την Εξωστρέφεια της Ελληνικής Ταινίας: «Riding the Greek Wave», η οποία πραγματοποιείται στις 29 & 30 Σεπτεμβρίου, στη Στέγη

Γραμμάτων και Τεχνών.

Στη διημερίδα έχουν προσκληθεί και θα συμμετέχουν σημαντικοί παράγοντες της διεθνούς κινηματογραφικής αγοράς, οι οποίοι θα ενημερώσουν και θα εκπαιδεύσουν το κοινό της εκδήλωσης, στη χρήση όλων των διαθέσιμων μέσων για την επιτυχημένη προετοιμασία, προώθηση και διεθνή διανομή μιας ταινίας. Η διημερίδα «Riding the Greek Wave» απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές του κινηματογράφου, αλλά και σε απλούς θεατές και σινεφίλ.

Η συγκεκριμένη χορηγική συνεργασία της Nova αποδεικνύει για μία ακόμη φορά την έμπρακτη και συνεχή στήριξη της στον ελληνικό κινηματογράφο και ιδιαίτερα σε μια εποχή βαθειάς οικονομικής ύφεσης, όπου τη χρειάζεται, ίσως, περισσότερο από ποτέ.

Η κ. Αγάπη Κεφαλογιάννη, Senior Program Manager της Nova, δήλωσε σχετικά: «Στη Nova είμαστε υπερήφανοι για τις πράξεις μας 13 χρόνια τώρα, όσον αφορά στη στήριξη του ελληνικού κινηματογράφου. Οι 110 ελληνικές συμπαραγωγές μας και όσες έχουν ακόμα προγραμματιστεί για το άμεσο μέλλον, το αποδεικνύουν: αγαπάμε το ελληνικό σινεμά, το πιστεύουμε, το ονειρευόμαστε και για αυτό το στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Η στήριξη της διημερίδας «Riding the Greek Wave» από τη Nova, αποτελεί άλλη μία απόδειξη ότι στεκόμαστε δίπλα στους Έλληνες σκηνοθέτες με λύσεις, ώστε να συνεχίσει αυτή η επιτυχημένη πορεία του ελληνικού σινεμά, τόσο εγχώρια, όσο και στο εξωτερικό. Μια πορεία που μας έχει κάνει υπερήφανους».

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, κ. Κατερίνα Ευαγγελάκου, τόνισε: «Είμαστε ευτυχείς που η Nova συνεχίζει να μας στηρίζει και σε αυτή την πολύ σημαντική πρωτοβουλία, σε μια εποχή όπου ο Ελληνικός Κινηματογράφος οφείλει να αντισταθεί δημιουργικά και με εξωστρέφεια, όχι μόνο για να μπορέσει να επιβιώσει, αλλά και για να ανταποκριθεί επιτυχώς στις κοινωνικές και πολιτιστικές υποχρεώσεις του».

Keywords
Τυχαία Θέματα