To Top 10 του 2011 στο μπάσκετ (photos)

21:17 1/1/2012 - Πηγή: OnSports

Το 2011 μας αποχαιρέτησε, υπάρχουν όμως στιγμές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη μας.

Το Onsports επιχειρεί ένα ξεχωριστό «flash back», με τις δέκα καλύτερες στιγμές του μπάσκετ, τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Αναλυτικά…

1. 8 Μαΐου 2011 και ο Παναθηναϊκός,

επικρατώντας με 78-70 της Μακάμπι Τελ Αβίβ στον τελικό του Φάιναλ Φορ της Βαρκελώνης, στέφεται για έκτη φορά στην ιστορία του πρωταθλητής Ευρώπης. Ο Μπατίστ με 18, ο Διαμαντίδης με 16, ο Νίκολας με 14 και ο Σάτο με 13 πόντους ήταν οι κορυφαίοι της νίκης για το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος γράφει ιστορία κατακτώντας τον όγδοο τίτλο του στη διοργάνωση.

2. 15 Ιουνίου 2011 και ο Παναθηναϊκός φθάνει στην κατάκτηση του ένατου διαδοχικού πρωταθλήματος Ελλάδας. Οι «πράσινοι» επικράτησαν στον τέταρτο τελικό των πλέι οφ της Α1, με 101-94 του Ολυμπιακού στην παράταση, στο κατάμεστο, από 20.000 φιλάθλους ΟΑΚΑ και ανέβηκαν στην κορυφή του εγχώριου πρωταθλήματος, για ένατη σερί φορά και 32η συνολικά στην ιστορία τους, με τρεις νίκες έναντι μίας του «αιωνίου» αντιπάλου τους. Το ματς ήταν συναρπαστικό για 45' και οι «πράσινοι» έφτασαν στη νίκη χάρη στους Αντώνη Φώτση, Nικ Καλάθη και Μάικ Μπατίστ που κάλυψαν, και με το παραπάνω, την απουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη που υπέστη διάστρεμμα στο πρώτο κιόλας λεπτό της αναμέτρησης.

3. 15 Μαΐου 2011 και ο Ολυμπιακός φθάνει στην κατάκτηση του δεύτερου διαδοχικού Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Πειραιώτες επικράτησαν στον τελικό με 74-68 του Ολυμπιακού, στο κλειστό του Ελληνικού, έχοντας πρώτους σκόρερ τους Μίλος Τεόντοσιτς με 18 πόντους και Ανδρέα Γλυνιαδάκη με 16. Ο Σέρβος αναδεικνύεται και πολυτιμότερος παίκτης.

4. 14 Ιουλίου 2011 και ο Δημήτρης Διαμαντίδης ανακηρύσσεται πολυτιμότερος παίκτης στην Α1 για το 2010-11. Παίρνει ακόμα τον τίτλο του καλύτερου αμυντικού και συμπεριλαμβάνεται στην κορυφαία πεντάδα, ολοκληρώνοντας με τον ιδανικότερο τρόπο τη σεζόν, στην οποία «σάρωσε» τους τίτλους. Εξάλλου, λίγο καιρό πριν είχε ψηφιστεί MVP της κανονικής περιόδου και του Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας, κορυφαίος αμυντικός και μέλος της καλύτερης πεντάδας. Ποτέ κανείς άλλος Έλληνας παίκτης δεν έχει μαζέψει τόσες προσωπικές διακρίσεις σε μία περίοδο.

5. 17 Σεπτεμβρίου 2011 και η Εθνική Ελλάδας ολοκληρώνει την επιτυχημένη πορεία της στο Ευρωμπάσκετ ης Λιθουανίας κατακτώντας την έκτη θέση. Στον τελευταίο αγώνα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα γνωρίζει την ήττα από την οικοδέσποινα Λιθουανία (73-69), αλλά ο στόχος της πρόκρισης στο Προολυμπιακό Τουρνουά είχε ήδη επιτευχθεί, με την Εθνική να δίνει ραντεβού την πρώτη εβδομάδα του ερχόμενου Ιουλίου (μαζί με άλλες 11 χώρες) στη Βενεζουέλα, όπου θα διεκδικήσει το ένα από τρία «εισιτήρια» πρόκρισης στο Λονδίνο.

6. 18 Σεπτεμβρίου 2011 και η Ισπανία κατακτά τον τίτλο στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, επικρατώντας 98-85 στον τελικό της Γαλλίας. Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά και μέλος της καλύτερης πεντάδας.

7. 13 Ιουνίου 2011

Keywords
Τυχαία Θέματα