Welcome to... Football League

«Καθαρό» πλέον, «εξαγνισμένο» από σικέ ματς και πλήρως ανανεωμένο το πρωτάθλημα της Football League βρίσκεται ξανά στη σέντρα!

Επιτρέψτε μας τη χιουμοριστική διάθεση, αλλά αυτή δεν θα μπορούσε να λείπει από το ξεκίνημα του αφιερώματος του Onsports για τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Εξάλλου, όλο το καλοκαίρι οι «υπεύθυνοι» του ελληνικού

ποδοσφαίρου έπαιζαν με τα νεύρα όλων και… κατάφεραν να ξεκινήσει το πολύπαθο πρωτάθλημα μαζί με την παρέλαση. Εμείς - όχι - δεν θα σας πείσουμε ότι η Football League έγινε ξαφνικά η… οσία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτό είναι ακατόρθωτο. Απλά το Onsports με την ευκαιρία της έναρξης του πρωταθλήματος κάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στην πλέον κακόφημη γειτονιά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου… Μία κακόφημη γειτονιά, η οποία υπέστη (;) κάθαρση και θα προσπαθήσει να πείσει και τους πλέον επιφυλακτικούς ότι αξίζει να ρίξουν μια ματιά πάνω της.

Οι τίτλοι τέλους της περσινής σεζόν έπεσαν 1η Αυγούστου με τα play off – παρωδία. Όλοι τότε έλεγαν: «Να φύγει αυτή η χρονιά και να μην ξανάρθει». Τα χειρότερα, όμως δεν τα είχαμε δει ακόμα. Διώξεις επί διώξεων, τηλεφωνικές συνομιλίες, εμπλεκόμενοι παράγοντες, προπονητές, παίκτες… Μπάχαλο. Και τι έγινε; Χάθηκε από την κατηγορία η Ηλιούπολη και όλοι οι υπόλοιποι αθώοι. Οκτώ ομάδες της Football League 2 προβιβάστηκαν, ο χάρτης έγινε αγνώριστος και η Super League αποφάσισε: Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας στη Super League. Η ΑΕΛ και ο Πανσερραϊκός, όμως κυνηγούν την υπόθεση και κάπως έτσι η «μικρή» Football League ακολούθησε τα χνάρια της «μεγάλης» και ξεκίνησε με τη συμμετοχή των πιο πολυσυζητημένων ομάδων, Α και Β!

Λίγες ώρες μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου η Καλλιθέα και ο Διαγόρας βρέθηκαν στη σέντρα. Ναι, με τηλεοπτική κάλυψη από το OTE Sport 1! Κάτι είναι και αυτό για μία διοργανώτρια, η οποία αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα και δεν έχει υπογράψει σύμβαση, ούτε με τον ΟΠΑΠ, ούτε με το κρατικό κανάλι. Μέχρι και το πρωτάθλημα Νέων πήρε παράταση, αλλά για αυτό δεν φαίνεται να νοιάζονται και πολύ οι «άρχοντες» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο γρίφος που καλούνται να λύσουν είναι άλλος. Πώς θα προλάβουν τις ημερομηνίες, ώστε να ολοκληρωθεί η σεζόν 15 Ιουνίου.

Τα play off, πάντως, θα διεξαχθούν κανονικά, τα play out γράφτηκαν στο… χιόνι για δεύτερη σερί σεζόν και όλοι οι πρωταγωνιστές οφείλουν να οπλιστούν με υπομονή και δύναμη για να αντέξουν το… non stop του Κυριακή – Τετάρτη – Κυριακή έπειτα από τρεις και πλέον μήνες προετοιμασίας.

Υπάρχουν, όμως μόνο αρνητικά στο πρωτάθλημα της Football League; Σίγουρα όχι. Οι ομάδες της περιφέρειας θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν το ταλέντο των νεαρών Ελλήνων (ελέω της οικονομικής κρίσης) και να κυνηγήσουν μία καλύτερη ημέρα. Έστω και αν πολλοί χαρακτηρίζουν την κατηγορία… Γ’ λόγω των πολλών προβιβασμών, όλοι οι συμμετέχοντες θα προσπαθήσουν να τραβήξουν πάνω τους τα βλέμματα, όχι στις δικαστικές αίθουσες, αλλά στο γήπεδο, εκεί όπου πρέπει να παίζεται η μπάλα.

Το ανανεωμένο ΔΣ της Football League

Keywords
Τυχαία Θέματα