Αυτός ήταν θρίαμβος της ΑΕΚ

Μπορεί να μην αφορά νίκη εντός αγωνιστικού χώρου. Μπορεί να είναι μικρή για το μέγεθος αυτού του σωματείου. Υπό τις παρούσες συνθήκες όμως, δεν είναι απλά επιτυχία αλλά ένας κανονικός θρίαμβος που πέτυχε ο Δημητρέλος. Η ΑΕΚ θα παίξει στα πλέι οφ και κυρίως θα βρίσκεται του χρόνου στην μεγάλη κατηγορία...

Τις τελευταίες ώρες, ήταν φανερό πως υπήρξε διάθεση από συγκεκριμένους κύκλους για να υπάρξει πραξικόπημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εκμεταλλευόμενοι το κενό εξουσίας στην ΑΕΚ,

επιχείρησαν να καταστρατηγήσουν κάθε λογική και να παίξουν - για ακόμα μια φορά - το παιχνίδι στους τείχους μιας αίθουσας με παράγοντες. Να μείνει εσαεί τιμωρημένη η ΑΕΚ, καθώς αν τιμωρούνταν τελικά από την Ευρώπη, ήθελαν να την θέσουν εκτός πλέι οφ.

Ο Δημητρέλος πέτυχε να αλλάξει τη διαδικασία. Κατάφερε να πείσει και τους υπόλοιπους εταίρους, πως αυτό θα συνιστούσε τεράστια παρανομία.

Και όπως αποφασίστηκε, η ΑΕΚ θα έχει κανονικά δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία των πλέι οφ. Εκεί θα παίξει την προοπτική της, εκεί θα προσπαθήσει να κερδίσει το καλύτερο ευρωπαϊκό εισιτήριο και την προοπτική να αγωνιστεί στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Στο απευκταίο σενάριο, να καταφέρει τουλάχιστον να εκτίσει την ποινή της.
Ακόμα πιο σημαντικό είναι το δεύτερο σκέλος που αποφάσισαν και αφορά την ποινή από την αδυναμία κάλυψης όλων των κριτηρίων της ΟΥΕΦΑ. Ενώ μέχρι πρότινος η ποινή αφορούσε τον υποβιβασμό της ομάδας, αποφάσισαν να το αλλάξουν και να στραφούν σε αποκλεισμό από την δυνατότητα μεταγραφών. Αναγκάζουν τις ομάδες να στραφούν στα τμήματα υποδομής τους και να βρουν από εκεί λύσεις.

Κατά την άποψη μου, είναι από τις πιο ώριμες αποφάσεις που έχει λάβει το ελληνικό ποδόσφαιρο τελευταία και βέβαια δεν αφορά μόνο την ΑΕΚ.

Βλέπετε, αντιλήφθηκαν πως δεν έχει κανένα νόημα να πάρει 25 σερί πρωταθλήματα ο Μαρινάκης, αν αντίπαλος του είναι ο Πλατανιάς και η Καλλιθέα. Αυτό που θέλει, είναι την ΑΕΚ. Ακόμα και σε κακή κατάσταση, ακόμα και με παιδαρέλια, η φανέλα είναι πολύ βαριά.

Το ζήτημα πλέον αφορά την ίδια την ΑΕΚ. Να οργανωθεί, να στελεχωθεί με τον κατάλληλο τρόπο και να βρει τρόπο για να βγει από τα αδιέξοδα. Να συσπειρώσει τον κόσμο της, να δείξει δύναμη και ενότητα, να κάνει τη δική της αντεπίθεση. Αυτά είναι ζητήματα που θα τεθούν πολύ γρήγορα μπροστά μας. Αλλά τώρα, προέχει να σωθεί άμεσα η Ευρώπη και η ΑΕΚ να μπει σε μια σειρά. Ολα τα υπόλοιπα, μπορούν να βρεθούν στην πορεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα