Χρήστου: «Ο Έλληνας δεν είναι αθλητικός τύπος»

11:29 1/3/2012 - Πηγή: OnSports

Ο Γιάννης Χρήστου με την εμπειρία προηγούμενης Ολυμπιακής διοργάνωσης ετοιμάζεται για το Λονδίνο με άλλη ψυχολογία.

Ο Καστοριανός κωπηλάτης σε συνέντευξή του στους «Ορίζοντες της Καστοριάς» μίλησε για την πορεία του ως την κορύφωση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου αλλά και για την ελληνική στάση απέναντι στον αθλητισμό.

Για την προπόνηση και την τελική ευθεία για τους Αγώνες είπε: «Απομένουν πέντε μήνες για να ολοκληρωθεί μια προσπάθεια

πολλών χρόνων. Κλείνει ένας πολύ μεγάλος κύκλος. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε περίοδο προετοιμασίας που γίνεται στην Αθήνα. Μέχρι και το Πάσχα δεκαπέντε μέρες το μήνα θα βρισκόμαστε στην Αθήνα κι από εκεί και πέρα θα είναι μονίμως στην Αθήνα. Προσπαθούμε για το καλύτερο, σχεδόν έχουμε κατασταλάξει στα πληρώματα τα οποία θα είναι πάνω-κάτω ίδια με τα περσινά. Είμαστε σε καλή κατάσταση μέχρι τώρα και προσπαθούμε για το καλύτερο.»

Για την εμπειρία του σε Ολυμπιακούς: «Είναι η δεύτερη Ολυμπιάδα στην οποία συμμετέχω και φυσικά δεν μπορώ να νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος. Την προηγούμενη φορά είχα αγωνιστεί σ’ ένα εντελώς διαφορετικό αγώνισμα ( σ.σ. σκιφ). Τώρα, κατά πάσα πιθανότητα θα αγωνιστώ στην τετράκωπο όπου είναι διαφορετικές οι συνθήκες».

Για τον στόχο του: «Το όνειρο είναι το αυτονόητο, το οποίο είναι φυσικά το χρυσό μετάλλιο. Το κατά πόσο αυτό θα γίνει πραγματικότητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και σίγουρα από την τύχη. Εγώ από την πλευρά μου κάνω ό,τι μπορώ καθημερινά, προσπαθώ να μείνω υγιής και να μην έχω ατυχίες ή τραυματισμούς προκειμένου να έρθει το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα».


Για την… κωπηλατομάνα Καστοριά : «Η Καστοριά είναι ιδανική πόλη για να κάνεις πρωταθλητισμό, ειδικά στο άθλημα της Κωπηλασίας. Έχει μια λίμνη η οποία είναι ζήτημα να σηκώσει αέρα το πολύ τριάντα ημέρες το χρόνο κι αυτές μόνο τα απογεύματα, οπότε καθημερινά μπορείς να είσαι μέσα και να κωπηλατήσεις. Είναι μια ήσυχη, μικρή και οικονομική πόλη στην οποία μπορείς να αντεπεξέλθεις. Ιδανική για πρωταθλητισμό. Για αυτό το λόγο άλλωστε η Εθνική Ομάδα τα τελευταία δυο χρόνια πραγματοποιεί στην Καστοριά την προετοιμασία της».

Για το αν θα παραμείνει στο χώρο της κωπηλασίας και μετά το τέλος της αθλητικής του καριέρας: «Θα ήθελα να μείνω στο χώρο, από ένα πιο ήρεμο πόστο. Σίγουρα, θα έχω μια μικρή παύση για κάποιο διάστημα για να ξεκουραστώ και να μου λείψει η κωπηλασία. Έπειτα θα προσπαθήσω να βοηθήσω όσο μπορώ το Ναυτικό Όμιλο , δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω πράγματα γενικά για την κωπηλασία αλλά για τον Ναυτικό Όμιλο που μου έχει χαρίσει τόσα πολλά θέλω να προσφέρω και να ανταποδώσω».

Για το επίπεδο των συλλόγων και γενικότερα το άθλημα της κωπηλασίας είπε: «Η Ελλάδα έχει άριστες υποδομές, από την άποψη αυτή βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο. Μη ξεχνάμε ότι έχουμε ένα κωπηλατοδρόμιο Ολυμπιακών προδιαγραφών το οποίο πριν από 4-5 χρόνια ήταν ό,τι πιο σύγχρονο υπήρχε. Είμαστε πολύ καλά, αυτό που λείπει από τους Έλληνες είναι η αθλητική παιδεία. Πολλές φορές μπερδεύουμε τα αθλήματα με τα παι

Keywords
Τυχαία Θέματα