Νύχτα, αλλιώς αντίο Μελβούρνη

11:29 1/3/2012 - Πηγή: OnSports

Ο Μπέρνι Εκλεστοουν έδωσε ξεκάθαρα τελεσίγραφο στην πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώρια πως η Μελβούρνη θα χάσει το γκραν πρι της F1 αν δεν αυξηθεί η τηλεθέαση.

Το συμβόλαιο ισχύει ως το 2015 και η πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώριας καταβάλει 55 εκατομμυρία δολάρια ετησίως για να φιλοξενεί την F1, αλλά το ποσό δεν καλύπτει προφανώς τις οικονομικές απώλειες από την χαμηλή τηλεθέαση. «Αν οι αρχές θέλουν να γίνει νύχτα η κούρσα τότε θα μειώσουμε το κόστος της συμμετοχής τους. Αν φύγουμε από τη Μελβούρνη θα φύγουμε και από την Αυστραλία» είπε

ο κ. Έκλεστοουν.

Η κυβέρνηση της Βικτώριας ληρώνει ακριβό τίμημα για να φιλοξενεί αγώνα F1 στη Μελβούρνη και ο Εκλεστοουν αντιπροτείνει να γίνει η την κούρσα της Μελβούρνης νυχτερινή, προκειμένου να αυξηθεί η τηλεθέαση με την ενίσχυση του τηλεοπτικού κοινού της Ευρώπης.

Οι διοργανωτές του αυστραλιανού GP διαφωνούν για οικονομικούς λόγους, όσο για περιβαλλοντολογικούς.

Με δηλώσεις του στην εφημερίδα «The Age», ο Εκλεστοουν είπε: «Εχουμε συμβόλαιο το οποίο θα σεβαστούμε, οπότε μέχρι το 2015 είμαστε σε καλή κατάσταση. Υστερα από τότε, δεν ξέρουμε. Αν αναγκαζόμασταν να πάρουμε διαζύγιο από τους φίλους μας στη Μελβούρνη, τότε πιθανότατα θα αποχωρούσαμε από την Αυστραλία. Γιατί δεν μπορώ να δω πώς θα γινόταν να κάνουμε τον αγώνα στην Αδελαϊδα ή οπουδήποτε αλλού, αν δεν μπορεί η Μελβούρνη. Η κούρσα αυτή καθ' αυτή, από τη δική μας σκοπιά, είναι η λιγότερο βιώσιμη από όλες τις κούρσες που έχουμε».

Το εφετινό GP της Αυστραλίας διεξάγεται το τριήμερο 16-18 Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα