Δικαστική μάχη για το χαράτσι στα ακίνητα

Η πρώτη αίτηση κατά του ειδικού τέλος στα ακίνητα που εμπεριέχεται σε λογαριασμό της ΔΕΗ κατατέθηκε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, ενώ παράλληλα στο Συμβούλιο της Επικρατείας συνεχίζεται η κατάθεση προσφυγών κατά της απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών με την οποία καθορίζεται ο τρόπος και η διαδικασία είσπραξης του νέου τέλους-φόρου.

Ειδικότερα, στο Πρωτοδικείο προσέφυγε ο δικηγόρος Αθηνών

Αντώνης Αργυρός και ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικός και παράνομος αλλά και αντίθετος στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) ο τελευταίος λογαριασμός του ρεύματος που του έστειλε η ΔΕΗ .

Στον επίμαχο αυτό λογαριασμό περιλαμβάνεται επιπρόσθετα και ποσό 832 ευρώ. Το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει το νέο έκτακτο φόρο για ένα διαμέρισμα που έχει ο Αργυρός στην περιοχή των Αθηνών.

Ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι το νέο ειδικό τέλος αποτελεί στην ουσία φόρο και η επιβολή του είναι αντίθετη σε πλειάδα διατάξεων του Συντάγματος και της ΕΣΔΑ.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr για το «Δικαστική μάχη για το χαράτσι στα ακίνητα».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook κάντε LIKE στο Οnsports πατώντας ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα